Karácsonyváró a Tanodában

Szentmise, kézműves foglalkozás és ünnepi ebéd várta szombaton a gyerekeket és szüleiket az Érdi Tanodában. A tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeket megajándékozták a karácsonyi tombolán, amiről senki nem távozhatott üres kézzel.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Tanoda nyáron kezdte meg működését városunkban. Azokon a gyerekeken próbál segíteni az egyesület, akiknél otthon hiányoznak a megfelelő körülmények a tanuláshoz, illetve olyan, egyénre szabott segítségre van szükségük a napi készüléshez, amit a napközik nem tudnak biztosítani. A Tanodába járók elsajátíthatják az alap kompetenciákat, tudást.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Jelenleg negyvenheten kapnak segítséget az egyesülettől, óvodástól a tizenhat éven felettiekig, sőt, jönnek ide tanulni olyan felnőttek is, akiknek nincs meg a nyolc általános iskolai végzettségük, és most szeretnék megszerezni. Az ide járó gyerekeknek december 23-án rendeztek  karácsonyi ünnepséget a tanoda munkatársai.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Szentimisével kezdődött a nap, reggel kilenc órakor, tíz órától pedig kézműves foglalkozásra vártuk a családokat. Tizenegy órakor került sor a várva várt tombolára – itt adományozóink ajándékai találtak gazdára. Mindenki meglepetéssel térhetett haza – mondta tudósítónknak Asztalos György, az egyesület elnöke. A tanodásokat öten főállásban tanítják, tizennyolcan pedig önkéntes munkában foglalkoznak az ide járókkal. A gyerekek zenélni is tanulnak, a Pécsről indult Szimfónia programnak köszönhetően, melynek keretében szociálisan hátrányos helyzetű gyerekeket, fiatalokat a zene segítségével juttatnak sikerélményekhez. A gyerekek és fiatal tanáraik ezen a karácsonyi ünnepségen is rögtönöztek egy kis bemutatót.

Bár a Tanoda fiatal egyesület, már most láthatók az eredmények
– Amióta ide járok, könnyebben megy a tanulás. Segítenek megírni a leckét, és jól el is magyarázzák – mondta az egyik hetedikes lány, karácsonyfadísz-készítés közben. Arra a kérdésre, hogy a sok plusz óra látszani fog-e a bizonyítványon, mosolyogva mondta: remélem!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A félév azonban még messze, egyelőre a karácsonyra készültek gőzerővel. A konyhában hurka, kolbász sült, és finom sütemények is akadtak szép számmal a tanodás gyerekeknek.

Címkék