Pozitívan értékel a vezetőség

Az Érdi VSE tizenkét labdarúgó csapatának, a sakk és a tollaslabda szakosztálynak, illetve a futsal együttesnek a szereplését értékelte az egyesület elnöke, Novák Ferenc. Interjú.

Hasonló tartalmaink:

Holtversenyben első helyen áll az NB III-as csapat a bajnokságban, hogyan értékeli az Érdi VSE vezetősége az őszi szereplést?

Nagyon pozitívan, mert bele kell gondolni, hogy a tavalyi ezüstérem után ugyanazt a helyezést sokkal nehezebb produkálni, ebből látszik, hogy nem mindig ugyanúgy szerepelnek a csapatok, épp ezért nagy örömmel tölt el, hogy versenyben tudunk maradni a bajnoki címért. Az a stílus, amit Limperger Zsolt meghonosított a csapatnál, a folyamatos játék szakmai körökben is elismerést vívott ki, azért, mert az Érd már köztudottan egy játszó csapat, amely rendelkezik a mai modern labdarúgás stílusjegyeivel, amivel magasabb szinten is játszanak, de a mi szintünkön nem sok csapat tudja ezt produkálni.

A felnőtt NB III-as együttes mellett van még a második csapat, a felnőtt női együttes és további kilenc utánpótlás gárda is.

– Ezt egy kicsit fel kell bontani: elsősorban nekünk a négy országos csapat szereplése a fontos (U19, U17, U15, U14 – a szerk.), hiszen ezek az MLSZ által előírt kötelezően indított együttesek. Itt sok gondunk volt az előző évben, ezek nem szűntek meg teljesen, de előre tudtunk lépni abban, hogy a csapataink játékosállománya szépen kialakult, de a minőségben javulást várunk, ami sok edzésmunkát követel, de mind a négy országos csapatunk a középmezőnyben helyezkedik el a bajnokságban, ami mutat egy bizonyos fejlődési fokozatot.

A másik rész a Bozsik-programban szereplő csapataink: itt jó eredményeket értünk el, szépen fejlődtek a korosztályok, konkrétan például az U11-es csapatra gondolok, akik létszámban és játékban is nagyon sokat léptek előre. De ugyanez elmondható az U7-es, U9-es és az U13-as csapatokról is, tehát elindult az a fejlődés, amit el szeretnénk érni.

Ezen kívül jelentős előrelépés az U16-os lány csapat, ami elvárás, hogy a női labdarúgást is elkezdjük patronálni és a felnőtt csapat mellett el tudtuk őket indítani a bajnokságban, de ez az U16-os név tulajdonképpen csak fedőnév, hiszen itt játszanak 12-13 éves lányok is és bizony figyelemreméltó eredményeket produkálnak.

A felnőtt csapatoknál az Érdi VSE II eredményei vegyesek a megyei harmadosztályban, létszámban szeretnénk előrelépni, a megfelelő edzéslátogatottságot növelni. A női felnőtt csapat dicséretesen szerepelt, a Pest megyei bajnokságban a középmezőnybe került, ami az előző évhez képest jelentős előrehaladás, példamutató az edzéslátogatottságuk és ahogy alakul a csapat. Bízunk benne, hogy ez alapja lesz annak, hogy a jövőben osztályban is előrébb tudunk lépni.

A sakk szakosztálynak is sok versenye volt, egyéni bajnokságtól kezdődően Minaret Kupákig, s az utánpótlásra is nagy hangsúlyt fektetnek.

– Itt mindenképp szeretném kiemelni, hogy a szakosztály vezetése folyamatosan szervezi a versenyeket, megoldja működését. Örülünk az utánpótlás-nevelésben elért eredményeknek. Látható ez az utánpótlásversenyeken résztvevők létszámán is. A szakosztály idősebb versenyzői a Pest megyei bajnokság szupercsoportjában szerepelnek, s jeles eredményeket érnek el. Jó szakosztályunk a sakk, úgy értékeli a vezetőség.

Aztán ott vannak a tollaslabdázók, akik egy kiemelkedő utánpótlás-nevelő műhely, remek eredményekkel.

– Kiemelkedő versenyzők sorát nevelte ki a szakosztály, mindig volt olyan versenyző, aki az olimpián (Sárosi Laura – a szerk), akár a nagy versenyeken vett részt, ez mutatja, hogy nagyon jó szakmai munka folyik Tornai Tibor és Tinka Lajos kezei alatt. Értékeljük, hogy ebben a nagyon jól fejlődő sportágban ilyen kiemelkedő eredményeket érnek el és bizony utánpótlásszinten az Érdi VSE tollaslabda szakosztálya nagyon magasan jegyzett.

Volt egy együttműködési megállapodás is a nyáron, melynek értelmében a 5 Stars NB II-es futsalcsapatával bővült az egyesület.

– Ez egy kísérleti időszak, a futsalról is azt tudom elmondani, hogy nagyon támogatott és feltörekvő szakág, a labdarúgással párhuzamosan. Azzal, hogy az Érdi VSE-vel, ha még csak egy szerződés formájában is, ha a későbbiekben is így működik, akkor ennek hatása lesz az érdi utánpótlás-nevelésre is, mert a futsal a játékosok technikai fejlesztésében rendkívül sokat tud javítani. Örömmel látjuk a jó eredményeket. Az NB II-ben azért harcolnak, hogy a felsőházba kerüljenek, ez még a tavasz zenéje, vagy a következő időszaké, de nem állnak rosszul. Nem biztos, hogy el tudják ezt érni, ami a bennmaradás szempontjából fontos lenne. Az ÉRD Arénában való mérkőzésekre várjuk a szurkolókat, mert érdekes mérkőzéseket lehet látni.

Beszéljünk az egyesület jövőbeli terveiről: miket tűzött ki a vezetőség tervként? Elindult egy óvodás és általános iskolás program is, ami kiemelten hangsúlyos.

– Az első feladat a felnőtt csapat jó szereplése, de ezen kívül van egy nagyon komoly utánpótlás-nevelés program, ami a legkisebb óvodásoknál kezdődik, ahol az eltelt időszak tapasztalatai alapján jó eredményeket érünk el, ebben példamutató a felnőtt csapat játékosai és az utánpótlásedzők óvodai edzéseken és iskolai bemutatókon való részvétele, ami vonzást jelent a kicsiknek, hogy felnőttjátékosok tartják nekik az edzéseket.

És voltak különböző fejlesztések a háttérben is.

– Nagy erénynek tartom, hogy létrehoztuk az egyesület új honlapját, aminek rendkívül pozitív a visszhangja és ennek a bővítését tervezzük, archív dolgokat szeretnénk folytatni.

Címkék