Pótvizsga? Segít a Tanoda!

Van, akinek a bizonyítványosztás nem ünnep, a gyerek eredményeit nem posztolják a szülők a közösségi oldalakon, inkább mélyen hallgatnak róla. Ezek a gyerekek nyáron sem dobhatják sutba a tankönyveket, hiszen készülniük kell a pótvizsgára. A felkészülésben ingyenesen segít az Érdi Tanoda Egyesület, amely most zárta első tanévét.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Tanoda Egyesület azokon a gyerekeken próbál segíteni, akiknél otthon hiányoznak a megfelelő körülmények a tanuláshoz, illetve olyan, egyénre szabott segítségre van szükségük a napi készüléshez, amit a napközik nem tudnak biztosítani. Mintegy ötven gyerek járt ide az elmúlt tanévben: köztük magántanulók, délutáni korrepetálásra járók, illetve fiatal felnőttek, akik szeretnék megszerezni a nyolcosztályos bizonyítványt. Velük az egyesület négy munkatársa, illetve tíz önkéntes foglalkozott, természetesen ingyen: a tanodában senkinek nem kell fizetnie a segítségért.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az első év eredményei magukért beszélnek: minden magántanulónak sikerült letennie a vizsgát, két fiatal felnőtt befejezte a nyolcadik osztályt, többen pedig jövőre folytatják a tanulást. A délutáni korrepetáláson részt vevő gyerekeknek is sikerült elkerülniük a bukást, illetve javítaniuk, két gyereket kivéve; náluk az is probléma volt, hogy nagyon sokat hiányoztak a tanév közben – ismertette az elért eredményeket Asztalos György, az egyesület elnöke, matematika, fizika szakos tanár.

– Első tanévünket háromnapos jutalomtáborral zártuk, amelyen a tanítványaink vehettek részt. Mintegy húszan jöttek el a napközis táborba, amit önkormányzati támogatással finanszíroztunk. Június 18-án az állatkertbe látogattunk el, majd hajókáztunk a Dunán; a vízről megmutogattuk a főváros nevezetességeit. Másnap, kedden, a fogaskerekűztünk, gyermekvasutaztunk, megnéztük a János-hegyi kilátót.  A Normafánál lángosoztunk, palacsintáztunk. A szerdai napot a Tanodában töltöttük, sportolással, játékkal, ebéddel. A hozzánk járó gyerekek zenét tanulhatnak a SymphoniaAlapítvány jóvoltából, amely a zenén keresztül próbál kapaszkodót nyújtani a perifériára került gyerekeknek – a program iránt nagy az érdeklődés a jó anyagi helyzetben élő családok részéről is –, így a délelőttbe belefért egy kis közös zenélés is, amelyben nemcsak a tanodás gyerekek, hanem az alapítvány kis zenészei is részt vettek – tette hozzá Asztalos György.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A Symphonia programjának keretében a gyerekek nemcsak zenélni tanulnak, hanem zenekarban is játszhatnak; a program fejleszti a koncentrációt, a beilleszkedést, és sikerélményt nyújt a gyerekeknek.

Az egyesület munkatársai, önkéntesei csakhamar megkezdik nyári szabadságukat, csakúgy, mint a diákok. A munka azonban már augusztus 13-án megkezdődik: ekkor ingyenes, egyhetes felkészítésre várják azokat a gyerekeket, akiknek pótvizsgázniuk kell.

Minden iskolából lehet jelentkezni, a szabad kapacitás függvényében, az erditanoda@gmail.com emailcímen.

Nem csak felkészítőre várják a gyerekeket: aki szívesen részt venne a Symphonia alapítvány zenei programjában, szintén a Tanoda e-mailcímén jelentkezhet. Bővebb információt a Tanodáról itt kaphatnak az érdeklődők.

 

Címkék