Hétvégi programkavalkád

A múzeumoké a főszerep a hétvégén, itt Érden a Földrajzi Múzeum varázsolja ide történetesen Afrikát, de azért azokra is gondoltunk hétvégi programajánlónkban, akik nyáron is mennének színházba, vagy a gyerekkel akarnak egy fergetegeset szórakozni, vagy inkább fesztiváloznának, szentivánoznának, esetleg repülőket, netalán tárlatot néznének. Tessék csak böngészni, hátha megtalálja az Önnek való programot!

Hasonló tartalmaink:

Múzeumok Éjszakája

“A június 23-áról 24-ére virradó éjszaka egy szűk nemzedék óta már nem csak a nyári napforduló ünnepe, Szent Iván napjának előestéje, a Szentivánéj, melybe még William Shakespeare is varázslatos szerelmi kalamajkát álmodott. Idén 16. alkalommal ezen az éjszakán megnyílnak a múzeumok kapui, és csaknem ezernél több program közül választhat az évről-évre népesebb, csaknem félmillió álmatlan érdeklődő és látogató”, írja beköszöntőjében Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár az esemény honlapján. A Földrajzi Múzeum ma esti rendezvényéről már korábban hírt adtunk, itt elolvashatja.

Szent Iván éj és Óvárosi Szent László napok Százhalombattán

A környéken Százhalombattán fogják a Szent Iván éjt köszönteni annak rendje és módja szerint, 22 óráig a Hamvas Béla Könyvtár hagyományainak megfelelően, utána pedig a Duna partján, koszorú úsztatással és Szent Iván éji tűzugrással. De az Óvárosi Szent László napok emellett még egy tucat kulturális, szórakoztató, hagyományőrző programot ígér, ezekből itt szemezgethet.

Gyerek Sziget a Hajógyári-szigeten ezen a hétvégén utoljára

Utolsó hétvégéjéhez érkezett a Gyerek Sziget, ahol szombaton többek közt Ruttkai Boriék, vasárnap pedig Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar fog a kicsiknek zenélni. Aki ismeri a rendezvényt, tudja, hogy a Hajógyári-sziget minden négyzetmétere arra van berendezve június hétvégéi alatt, hogy a gyerekeket – a totyogóktól a kamaszokig -  szórakoztassák, foglalkoztassák – ráadásul teljesen ingyen. Lehet itt mozogni, a természet élővilágával és a tudománnyal ismerkedni, zenét hallgatni, táncolni, elmerülni a mesék világában, alkotni és különös kalandokban részt venni.  Részletes program itt található.

Red Bull Air Race

Látványos sportbemutatók, adrenalin, na és persze a Red Bull Air Race: a főváros e hétvégéje erről fog leginkább szólni, hiszen (ahogy azt már pár napja mi is hallgathatjuk), hiszen visszatér a világ legnépszerűbb repülős versenye Budapestre. A pilóták a Duna fölött pár méterrel manővereznek majd, és átrepülnek a Lánchíd alatt. Az ingyenes, kétnapos rendezvényen a repülős programok mellett extrém sportolók lélegzetelállító bemutatóit is elhozták a közönségnek a szervezők.

Kultkikötő – “víz tiszta kultúra”

Aki elszontyolodott, hogy vége a színházi évadnak, a POSZT-nak, és nincs mit néznie a pódiumon, annak vigasztalásul szolgálhat a Balaton déli partján, elsősorban Balatonföldváron, de most már emellett Balatonbogláron és Balatonfenyvesen is, megrendezett Kultkikötő, ahol a hétvégén a gyerekeknek a Pinokkió történetét fogják előadni, a felnőtteket egy kultfilm várja majd a kerti moziban, de csak a Blahalouisiana koncertje után. Részletek itt.

Színházi kulisszatitkok a Vigadóban

Különleges alkotások, mese- és bábfigurák, plakátok, maszkok, jelmezek, plasztikák, bőr- és üvegműves remekek, textilképek, ékszerek, kellékek, és egyedi látványtervek kerültek most kiállításra a Vigadóban, amelyek bepillantást engednek a színházi iparművészet kulissza- és műhelytitkaiba. “Színház kívül és belül, ahogy a közönség soha nem látja, kívül építészeti tervek és plakátok, belül a színpad valamennyi kelléke, ezúttal mind karnyújtásnyira”, fogalmazott a megnyitón M. Tóth Géza, az SZFE rektora. A június 21-étől látható kiállításon 70 színházi iparművész 150 alkotásával mutatkozik be: többek között Bakos István, Erkel László Kentaur, Orosz István és Szegő György. További információt a tárlatról itt találhat.

Fishing on Orfű

„Ha ez a fesztivál jó, akkor az emberektől jó, ők pedig leginkább a hangulat miatt járnak hozzánk, nekünk meg továbbra is arra kell leginkább figyelnünk, hogy a fesztiválozással járó kellemetlenségekkel: sorbanállással, szekus vegzálással, tömegnyomorral a lehető legkevesebbszer találkozzanak a 4 nap alatt”, mondta el Lovasi András, a fesztivál szervezője. De azért az is kell(ett) hozzá, hogy jó programokat szervezzenek az egész család számára, és ez idén is sikerült: a több tucat koncert mellett a gyerekeket is színes programok várják: kézműveskedéssel, mesejógával, meseírók és kiadó (Pagony) részvételével. A teljes programot itt böngészheti végig.

(kiemelt kép: Gyerek Sziget)

Címkék