Futás, filmklub, TR5, cuki vadmalacok és lovasterápia kupa

A hétvégén is egy tucat program közül választhatunk. Lehet futni a Fészek Gyermekvédő Egyesület Gyermekek Átmeneti Otthonának felújításáért, este ökofilmklubozni Parkvárosban, Kelenföldön 70 éves buszokon csücsülni, Budakeszin állati jól érezni magunkat pöttömnyi vadmalacok társaságában, Fóton pedig szurkolni a lovasterápiás verseny indulóinak.

Hasonló tartalmaink:

Szombaton, szeptember 29-én 10 órától tartja meg a főtéren az eredetileg augusztus végére tervezett jótékonysági futást a Fészek Gyermekvédelmi Egyesület. A befolyt pénzt a Fészek Átmeneti Gyermekotthonának felújítására fordítják. A rendezvénnyel azonban az egyesület másik, 25 éves fennállásának kezdetétől meghatározó tevékenységére, a nevelőszülői hálózatra is fel szeretnék hívni a figyelmet. A nevelőszülői feladatokról korábbi cikkünkben írtunk már.

kismalacok

kép: Facebook – Budakeszi Vadaspark

Az Állatok Világnapjához kapcsolódva a Budakeszi Vadaspark szeptember 29-én, szombaton, egész napos interaktív programdömpinggel várja az állatok szerelmeseit: lesz állatvédelemről szóló előadás, Állatijó Bemutató, kisállat tréning, madárgyűrűzés, sőt kutyák örökbefogadására is lehetőség nyílik. Jóba Katalin állattréner, gondozó árult el részleteket a szombati programról az Érd FM 101.3-nak:


kép: vezess.hu

kép: vezess.hu

Szombaton egész nap nosztalgiázhatnak azok, akiket érdekel, milyen buszokon közlekedtek régebben a budapestiek. A BKV a közlekedési társaság 50. évfordulója alkalmából nyílt napot tart Kelenföldön. A részletekről kérdeztük Szedlmajer Lászlót, a BKV autóbusz és trolibusz üzemeltetési vezérigazgató helyettesét.

kép: Magyar Lovasterápiás Szövetség

kép: Magyar Lovasterápiás Szövetség

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2018. szeptember 28-30. között, immáron tizennegyedik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét.  Idén a Díjlovas Verseny egyben világkupa-forduló is lesz. A versenyről és a lovasterápiáról az Érd FM 101.3-ban beszélt Bozori Gabriella, a Fóti Lovasterápiás Oktató Központ vezetője.

És este sem áll meg az élet, vár mindenkit a Parkvárosi Közösségi Házban az idei évad 1. ökofilmklubja egy provokatív kérdésfelvetéssel, erről bővebben itt olvashat.

Címkék