Nemcsak a szőlőből áll az ősz

Idén nem szüreti mulatságot rendeztek a Kincses Óvoda Kutyavári Tagóvodájában, hanem “Őszi gyümölcsök ünnepét”, egyrészt mert ebben az évben hamarabb szüreteltek, és kevesebb szőlő maradt, másrészt Csernyák Györgyi tagóvoda-vezető kapva kapott az alkalmon, és kitalálta, ha már szőlőből kevés van, hozzanak be más (őszi) gyümölcsöket is a képbe és az óvoda udvarára a csütörtöki programon.

Hasonló tartalmaink:

Ha csütörtökön valaki sétarepülőzött vagy drónozott Érd felett, annak biztos feltűnt a Kutyavári Óvoda, hiszen az udvara csordultig megtelt bábszínházat leső vagy kézműveskedő gyerekekkel, akiknek művészien kifestett arcába ragadt a színes vattacukor, és persze a szüleikkel, akik meg végtelen türelemmel álldogáltak a szintén végtelen hosszúnak tűnő sorokban.

DSCN0457[1]

Hogy idén nem volt szőlőprés meg must, azon senki sem akadt fent, legalábbis az alapján, amilyen hévvel a gyerekek rávetették magukat a gyümölcssalátára, amiben viszont volt minden, a szilvától az almán és körtén át természetesen a szőlőig, és bár rendkívül népszerűnek bizonyult ez a csemege, a szülők annyi alapanyagot hoztak, hogy annak köszönhetően még a jövő héten is lesz mit a gyerekek elé tenni az oviban a szokásos napi gyümölcsadagon felül is.

DSCN0446[1]

A Gézengúz együttes Vásári komédiájával megénekeltette a gyerkőcöket, akik szívesen harsogták az előadókkal együtt az ismert népi mondókákat és dalokat. Miután kijátszották magunkat, pihentetőül jöhetett a Vitéz László egyik átírt verziója, bábjátékkal elmesélve. Közben egy asztalnál színes őszi gyümölcsöket lehetett kreálni – akár nyomdával, akár színes papírokkal, és persze az örök kedvencek, az arcfestés és az ugrálóvárazás sem maradhatott el.

DSCN0450[1]

“Úgy látjuk, hogy a szülőknek is igényük van arra, hogy kötöttebb módon és oldottabb hangulatban láthassanak bele az óvoda működésébe, illetve ez alkalmat kínál arra is, hogy ismerkedjenek egymással és beszélgessenek az óvónénikkel is”, mondja Csernyák Györgyi, aki a nyáron kapta meg tagóvoda-vezetői kinevezését öt évre, és kérdésemre lelkesen mesélte el, szeretnék megőrizni a zöld óvoda címmel együtt járó környezettudatosságra és  egészséges életmódra való nevelés hangsúlyosságát, még több és még színesebb foglalkozásokkal és élményekkel. Ez az első, most ősszel mindenesetre olyan jól sikerült, hogy volt, akit úgy kellett – nagy sírások közepette – ölbe kapni és hazavinni.

DSCN0443

Címkék