Látni és látszani

A kampányban részt vevő gépjárművezetők térítésmentesen vizsgáltathatják át autójuk világítóberendezéseit, gumiabroncsait és ellenőriztethetik látásukat.

Hasonló tartalmaink:

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2018. október 17-én, sajtótájékoztató keretein belül nyitotta meg az X-Meditor Kft.-vel közösen indított közlekedésbiztonsági kampányát, amely már 2012 óta hívja fel a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára és az egyén szerepére a baleset-megelőzésben. Ebben az évben is a társadalmi felelősségvállalás szerepét középpontba helyezve hirdették meg a közel két hónapon át tartó (2018. október 17. – december 7.) országos akciót.

A kampányban arra ösztönzik a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőségekkel, vagyis vizsgáltassák át az autójuk világító és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsát, valamint ellenőriztessék a látásukat, mindezt térítésmentesen. A vizsgálatokon megjelent gépjárművezetők részére a kampányhoz csatlakozott szervizek külön a kampányra készített igazoló lapot adnak át, mely igazolja, hogy a vizsgálaton részt vett és ott a járműve megfelelt a jogszabályokban előírtaknak. Idén a kampány kiegészítéseként a járművezetés közbeni mobiltelefon-használat szabálykövető módjára is felhívják a figyelmet.

Az esemény nulladik napján, 2018. október 16-án közlekedésbiztonsági szakmai napot tartottak a Rendőrségi Igazgatási Központban, amelyet Óberling József r. ezredes, az ORFK Rendészeti Főigazgatóság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője és Stockinger- Bakonyi György, a Magyar Optikus Ipartestület optometrista szekció elnöke közösen nyitott meg. A program során szakmai előadók tartottak tájékoztatót, többek között a látás szerepe a biztonságos közlekedésben, az idősödés hatása a látásra, valamint a téli vezetésbiztonság fontosságáról.

A Látni és látszani kampányhoz tartozó, folyamatosan frissülő információk az esemény hivatalos weboldalán, a www.latnieslatszani.hu oldalon, valamint a Facebook-oldalon, a https://www.facebook.com/latnieslatszanikampany/ címen, illetve a www.baleset-megelozes.eu weboldalon is megtalálhatóak.

(police.hu)

Címkék