Az érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola első osztályos tanulóit látta vendégül ma délelőtt Czabai Balázs, a természetvédelmi területnek számító Czabai-kert tulajdonosa. Mint fogalmazott, nagyon fontos, hogy a gyerekek már ebben a korban megismerjék a lakóhelyükön található természeti értékeket. 

Hasonló tartalmaink:

 

A Körösi Iskola diákjai osztálykirándulás keretében látogattak el a – többek között – Madárbarát Kertként is ismert Czabai-kertbe ma délelőtt. A kirándulás célja az volt, hogy a gyerekek testközelből is megismerjék Érd egyik nevezetes természeti értékét.

A mai látogatás csupán az első állomása volt annak, az iskola és a park tulajdonosa közötti együttműködésnek, aminek keretében a következő hónapokban az iskola több osztálya is megismerkedhet majd a kert történetével és értékeivel.

Az érdi Czabai-kertet 1977-ben helyezték természetvédelmi oltalom alá. A cél az volt, hogy megőrizzék a táj régi állapotát, zavartalan fészkelést biztosítsanak a környék madárállományának és megfigyeljék az erdő természetes fejlődését.

Czabai Balázs a téma kapcsán hozzátette, az érdi iskolák a napokban kaptak meg egy, az Érdi Környezetvédő Egyesület által készített tablót, ami Érd kiemelt természeti értékeit hivatott bemutatni a fiataloknak.

 

Would you like to replay the video?

 

 

 

 

Címkék