Lemondott pártelnöki és frakcióvezetői posztjáról Mesterházy Attila csütörtökön, aki jelezte, hogy nem kíván újraindulni az MSZP elnöki posztjáért.

 

Az MSZP-székházban tartott sajtótájékoztatót 12 órakor Mesterházy Attila, amelyen bejelentette lemondását a párt éléről és a frakcióvezetésről.

 

Mesterházy Attila az MSZP elnökségével együtt vasárnap este, az EP-választáson elszenvedett megsemmisítő vereséget követően felajánlotta a lemondását, ez azonban hosszú elnökválasztási procedúrát irányzott volna előre, amelyet a párton belül többen bíráltak.

 

Mesterházy lemondásakor elmondta, hogy nem akar újra indulni a pártelnöki tisztért. Csak azzal indokolta a lemondást, hogy így akar hozzájárulni az MSZP megújulásához.

 

MSZP-elnökként Mesterházy Attila a 2010-es és a 2014-es parlamenti választásokon (az ellenzéki szövetség tagjaiként) is nagyarányú vereséget szenvedett. Az elmúlt napokban emiatt többen, köztük Lendvai Ildikó, Hiller István és Kovács László korábbi pártelnökök keményen kritizálták őt.

 

Mint ismert, Érden az MSZP még az országosnál  is súlyosabb vereséget szenvedett: városunkban a szocialisták az 5. helyen végeztek, csupán az LMP-t tudták megelőzni. Emiatt a héten felajánlotta lemondását Szűcs Gábor, az MSZP érdi szervezetének elnöke.

 

 fotó: MTI

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék