Az MSZP szerint romlott a versenyképesség

Tóbiás József szocialista országgyűlési képviselő tegnap sajtótájékoztatót tartott Érden, amelyen az EU-s források felhasználásáról szóló parlamenti vitanap kapcsán mondta el véleményét.

Hasonló tartalmaink:

A képviselő úgy véli, hogy a magyar gazdaság kizárólag az európai forrásoktól működött, Magyarország versenyképessége az elmúlt hat évben hat hellyel, a 69. helyre sorolódott.

(A Világgazdasági Fórum legutóbbi, szeptemberben nyilvánosságra hozott jelentése szerint Magyarország kilenc hellyel került előrébb a világ országainak legfrissebb versenyképességi rangsorában, s jelenleg a 137 országot tartalmazó listán a 60. helyen áll. A szerk.)

Tóbiás szerint nőtt a szegénység, nem nő a belső fogyasztás, és 17 százalékkal kevesebbet ér a forint, mint 2010-ben. A politikus az EU-s források felhasználásával kapcsolatban túlárazást és korrupciót emlegetett, közölte, hogy az elmúlt hat évben 2200-2400 milliárd forintot túlárazással, nem- vagy csak részbeni teljesítéssel sikerült rendezni. Kijelentette továbbá, hogy „kéz kezet mos” alapon a kormány és az őt ellenőrző állami szervek nem végzik el tisztességesen a feladatukat.

Címkék