Bács István: Érd családbarát város

Tavasszal átadják a Fácán közi óvodát, amelyet az önkormányzat a régi óvoda mellé épített a Pintyőke utca sarkán, de a parkvárosi óvoda is nagyon jól áll, már a szigetelést rakják a szakemberek tájékoztatott Dr. Bács István alpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján. A városvezető arról is beszámolt, hogy jövőre három új játszóteret is átadnak Érden. 

Hasonló tartalmaink:

A Kincses Óvoda Fácán tagóvodájának új épületben 5 db 60m2-es csoportszoba kerül kialakításra. A csoportokat önálló egységként kezelik, valamennyi egy csoportszobából, mosdóból és öltözőből áll majd. Az egyes csoportok az öltözőn keresztül saját kertkapcsolattal rendelkeznek majd, és az épületrészek által közrefogott védett teraszokra nyílnak. Kialakításra kerül továbbá egy olyan összenyitható, többfunkciós tér, mely módot ad közösségi rendezvények megtartására. Az óvoda valamennyi funkciója akadálymentesen elérhetővé válik. – A Fácán óvoda készültségi szintje 90 százalékos, terveink szerint áprilisban adjuk át. Januárban a teljes új bútorzat beszerzésre kerül, valamint még a vállalkozónak ki kell építenie az udvar közvilágítását – mondta az alpolgármester.

btyDr. Bács István alpolgármester arról is tájékoztatást adott, hogy már szigetelik  a Búvár és a Burkoló utca között épülő óvodát, aminek Erdőszéle Óvoda lesz a neve. Az alpolgármester kihangsúlyozta, hogy az intézmény most; a legkorszerűbb feltételek szerint négy csoportnak épül, de a későbbiekben a demográfiai változások miatt bármikor bővíthető lesz, újabb négy csoportnak.

Hamarosan felújítják a a Kisfenyves Óvodát, ahol energetikai korszerűsítések, nyílászáró csere, hőszigetelés és tetőcsere valósul meg, de a Tündérkert és a Tállya utcai óvoda is kap 40-40 millió forint fejlesztési támogatást, amit energetikai korszerűsítésre fordítanak – zárta szavait Bács István.

- Érd családbarát város, kezdve a kört a babaprogrammal és bezárva az ifjúsági önkormányzattal. Arra törekszünk, hogy az itt élő fiatalok és gyermekeik megtalálják számításaikat az otthonukban – húzta alá az alpolgármester.

(fotón a Búvár utcai óvoda egyik látványterve)

Címkék