Új és megújult óvodák várják Érden a szeptembert

Két éve tavasszal jelentette be az érdi városvezetés, hogy mintegy két milliárd forintos ráfordítással szinte minden érdi óvodát felújítanak és újakat is építenek. A bejelentést követően az ígéretet a tettek váltották fel és elindultak a munkák. Többek között megújult a Kincses és a Napsugár Óvoda, újjáépült a Fácán közi ovi és egy új óvoda is épült Parkvárosban, Erdőszéle Óvoda néven. A program folytatódik, a többi között jön a Tündérkert és a Tállya utcai óvoda korszerűsítése.

Hasonló tartalmaink:

T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a Kincses Óvoda Fácán tagóvodájának új épületben öt db 60m2-es csoportszoba került kialakításra. A csoportokat önálló egységként kezelik, valamennyi egy csoportszobából, mosdóból és öltözőből áll majd. Az egyes csoportok az öltözőn keresztül saját kertkapcsolattal rendelkeznek és az épületrészek által közrefogott védett teraszokra nyílnak. Kialakításra kerüt továbbá egy olyan összenyitható, többfunkciós tér, mely módot ad közösségi rendezvények megtartására. Az óvoda valamennyi funkciója akadálymentesen elérhetővé válik.

Még tavaly nyáron elkészült az Érdi Kincses Óvoda és Apró Falva Bölcsőde külső energetikai korszerűsítése, az év utolsó hónapjaiban pedig a belső felújítás valósult meg, mely során kicserélték az ajtókat és a szekrényeket, új burkolatokat kaptak a csoport szobák, egységes színek kerültek kialakításra, valamint a világítótesteket is korszerűsítették. Az épület csoportszobáinak felújítására, új burkolattal történő ellátására, a beépített szekrények, a lámpatestek és a belső ajtók cseréjére pedig bruttó 94 257 846 Ft-ot fordítottak. A beruházás a VEKOP-pályázat és a Modern Városok Program terhére kerül elszámolásra.

Szinte teljesen újjáépítették a Napsugár Óvodát a Tárnoki úton. “A falakig visszabontottuk” – mondta a polgármester. - Az egyik legrosszabb állapotban lévő óvoda volt, nagyon ráfért a felújítás. A kivitelezés jó ütemben halad, a vállalkozó a beruházást határidőre átadja, így az óvoda visszaköltözése lassan elindul és szeptemberre megnyit az épület – húzta alá. A munkákkal kapcsolatban elmondta, kicserélték a nyílászárókat és a főfalak hőszigetelését is elvégezték. Akadálymentesítették a főbejáratot és a földszinten lévő csoportszobák mellett gyermeköltözőket, gyermekmosdókat, mozgáskorlátozott mosdót, tornaszobát és logopédiai foglalkoztatót alakítottak ki. A tetőtérben további két csoportszobát építettek, amelyeket szintén öltözővel, mosdóval egészítettek ki. A tetőtérben alakították ki továbbá a könyvtárat, a teakonyhát, a nevelőtestületi helyiséget és a raktárakat. Az épület teljesen új tetőszerkezetet és fedést kapott. A kivitelezés összköltsége 222.102.365 Ft volt.

Felépült az Erdőszéle Óvoda is Fenyves-Parkvárosban. A Favágó utca Burkoló és Búvár utca közötti szakaszán megvalósult négy csoportos óvoda zöldmezős beruházással 900 négyzetméteren épült fel. Az épületben valamennyi funkció biztosítottá vált. Van tornaterem, orvosi szoba, nevelőtestületi szoba. A csoportokba egyenként 30 gyermek járhat, az épület teljesen akadálymentesített. Az udvaron az Európai Uniós előírásoknak megfelelő gyermekjátékok lettek telepítve.

Százmillió forintot szánnak a Kisfenyves Óvodára, ahol energetikai korszerűsítések, nyílászáró csere, hőszigetelés és tetőcsere valósul meg, az előkészítés zajlik.

A Tündérkert és a Tállya utcai óvoda is megújul. Előbbi 60, utóbbi 66 millió forint fejlesztési támogatást kap, amit energetikai korszerűsítésre fordítanak. A Bem téri óvoda is energetikai felújításban részesül hamarosan, erre mintegy 139,5 millió forintot szánnak.

Címkék