Mikortól számíthatnak jelentős bírságra a parlagfű kaszálását, irtását elmulasztó ingatlantulajdonosok;  milyen rendezvényeket szervez a Kötelék nevű érdi civil csoport; milyen különleges programokkal várta a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján a Magyar Földrajzi Múzeum;  hogyan tartott fogva egy fiatal nő ásóval egy betörőt a rendőrök megérkezéséig; milyen bajnokságot nyertek meg az érdi Fehér Angyalok – egyebek között ezekről olvashatnak több egyéb olvasnivaló mellett az Érdi Újság legfrissebb, június 26-án megjelent, idei 25. számában.

 

 

Parlagfű: kaszálni, irtani kötelező – Július elsejétől komoly bírságra számíthatnak a védekezést elmulasztók

 Idén korábban indul a parlagfű virágzása és pollenszórása. A lakosságnak június 30-ig gondoskodnia kell ingatlanján, földjén a parlagfű kaszálásáról, irtásáról, ellenkező esetben a hatóság kényszerkaszálást rendel el, és a mulasztók ennek költsége mellett jelentős bírságra is számíthatnak. Az önkormányzathoz már jönnek a bejelentések a gyomos, parlagfüves területekről – hetente akár 30 jelzés is érkezik a hivatalhoz.

4. oldal

 

Piknik a játszótéren – Babás-mamás találkozó, beszélgetés és tanácsadás 

 Kötetlen beszélgetésre, kikapcsolódásra invitálja a kisgyermekes szülőket (és csemetéiket) a Kötelék, az édesanyák által szervezett érdi civil csoport. A minden második csütörtökön megrendezésre kerülő találkozókat az érdligeti (tavas) játszótéren tartják. Ezeken a délelőttökön a Kötelék szakemberei az anyukák „babás” kérdéseire is válaszolnak. A részvétel természetesen ingyenes.

5. oldal

 

Balázs Dénes-kiállítás, előadások, csillagászati bemutató – Egyéjszakás kulturális kaland Érden

 Megnyitotta harmadik állandó kiállítását a Magyar Földrajzi Múzeum. A Balázs Dénes életét, munkásságát bemutató háromdimenziós képeskönyv lapjai közé június 21-én, a Múzeumok Éjszakáján tekinthettek be az érdeklődők, akiket tárlatvezetésekkel, előadásokkal, sőt, koncertekkel, csillagászati bemutatóval vártak az intézmény munkatársai.

7. oldal

 

Kék hírek – Rablótámadás lett a betörésből

 Noha a rendőrség alapvetően óva inti a betörés áldozatait, hogy – amennyiben otthon tartózkodnak az ellenük elkövetett bűncselekmény ideje alatt, vagy esetleg hazaérkezvén tetten érik az elkövetőt – ne szálljanak szembe a bűnözővel, mert nem tudhatják, van-e fegyver nála, és mennyire elszánt, a közelmúltban azonban mégis így sikerült két nőnek megfékeznie a házukban garázdálkodó betörőt.  A rabló rövid időn belül rendőrkézre, majd gyorsított eljárással börtönbe is került.

12. oldal

 

Táncos lábú tini lánykák, bajnoki aranyéremmel – Dobogó tetején az érdi Fehér Angyalok

Csendben, de annál eredményesebben dolgozik a városunkban immáron hat esztendeje működő Érdi Táncsport Egyesület, amelynek tagjai nemrégiben értek el szép, országra szóló sikert, még akkor is, ha a média nem repítette őket az égbe. Az egyik formációjuk országos bajnoki aranyérmet szerzett a korosztályában. Erről is, s az egyesületről is kérdezte az Érdi Újság munkatársa Somogyi Róbertet, az ÉTSE marketingvezetőjét, mindenesét.

16. oldal

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék