Utolsó szakaszához érkezett a héten az “Aprók Városa” elnevezésű tábor, amit idén is a tárnoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában rendeztek meg. A kikapcsolódáson túl, a tábor legfőbb célja az volt, hogy a részt vevő gyerekek jobban megismerjék a saját településüket.

Hasonló tartalmaink:

 

Az “Aprók Városa” című nyári tábor már sokéves múltra tekint vissza, árulta el a szervező. Az annak idején még Érdről induló eseménynek immár négy éve a szomszédos Tárnok ad otthont. A táborban vegyesen vannak óvodás és iskolás korú gyerekek, és, mint azt a szervező hozzátette a különböző korosztályok nagyon jól együtt tudnak működni. Hoppál Marianna elmondta, bár a korábbi évekhez képest idén később hirdették meg a tábort, így is 50-60 résztvevő érkezett.

Jóllehet a tábor központja a tárnoki általános iskola volt, a programok nem minden esetben szorították a gyerekeket az épület falai közé. A fiatalok a környező települések mellett még a Balatonhoz is eljutottak a három hetes tábor során.  A klasszikusnak mondható programok mellett, az idei “Aprók Városa” tábor egyik érdekessége az önvédelmi oktatás volt, fogalmazott a szervező.

Hoppál Marianna elmondta, a tábor megszervezése és lebonyolítása ugyan nagyon lefárasztja az embert, de, amint véget ér a három hét, fejben már a következőt tervezi.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék