A Budapest – Székesfehérvár vasútvonal rekonstrukciója során a MÁV által üzembe helyezett új biztosítóberendezés műszaki beállítása és finomhangolása miatt előfordulhat, hogy nem működnek a vasúti átjáró fényjelzései, illetve a sorompók a Bagoly utcánál és az Esküdt utcánál, ezért az önkormányzat fokozottan óvatos közlekedésre hívja fel a lakosság figyelmét.

 

A Budapest – Székesfehérvár vasútvonal rekonstrukciója során üzembe helyezett új biztosítóberendezés műszaki beállítása és finomhangolása zajlott az elmúlt időszakba. Ezért Érden az Esküdt utcai és a Bagoly utcai vasúti átjárókban akadozhat a fényjelzések és a sorompók működése, illetve jelentősen megnőhet a várakozási idő.

A MÁV korábban a környékbeli településekről érkezett panaszokra válaszolva úgy tájékoztatott, hogy az átjárókban való biztonságos közúti és vasúti közlekedésre kiemelt figyelemmel a kivitelező szoftverfrissítést hajtott végre, amellyel orvosolta a hibát.

 

Ennek ellenére a probléma továbbra is fennáll. A mai napon például a Bagoly utcai két sorompó közé ragadt egy érdi autós.

Az önkormányzat fokozott figyelemre, a szokásosnál is óvatosabb közlekedésre hívja fel a lakosság figyelmét.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék