Néhány hónapja vehették birtokba az autósok a Széchenyi téren kialakított új körforgalmat. Ezzel azonban nem értek véget a munkálatok, ugyanis a Széchenyi Tér rendezésének keretein belül egy új parkolósáv is kialakításra kerül, mely a tervek szerint pár héten belül készülhet el. Továbbá elbontásra kerül a városképet rontó régi üzletsor is.

Hasonló tartalmaink:

 

 

Az idei esztendőben teljesen megújul a Széchenyi tér és környezete. Elsőként körforgalmat alakítottak ki, amelyet ma már olyan rutinnal használnak az autósok, mintha mindig is ott lett volna. Holott csak tavasszal készült el, megoldva ezzel a kereszteződésben korábban tapasztalt közlekedési problémákat.

Jelenleg pedig egy parkolósáv kialakításának munkálatai folynak a Bethlen Gábor utcában. Dr. Bács István hozzátette, hogy bár nagy szüksége van a városnak az új parkolósávra, a környék egészének parkolási gondját természetesen önmagában ez sem képes megoldani.

A Széchenyi tér rendezésének keretin belül, a körforgalom létesítésén, valamint a parkolósáv kialakításán túl elbontásra kerül a téren található, önkormányzati tulajdonban lévő és használaton kívüli, régi üzletsor. A parkolósáv építési munkálatai várhatóan néhány héten belül befejeződnek, így hamarosan használatba vehetik az autósok.

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék