Hány kilométernyi új út épült a városban a csatornaprogramban, és hány kilométernyi készül el még a nyáron; a Parkoló programot milyen tartalommal töltik meg a vakációzó gyerekek számára a Szociális Gondozó Központ munkatársai; milyen érdi kötődései voltak a most júniusban Máriabesnyőn, mély részvét mellett búcsúztatott Teleki Géza biológus, antropológus, egyetemi tanárnak, Teleki Pál unokájának; milyen újdonsággal nyitja meg kapuit hamarosan az érdi Művésztelep; hogyan találtak meg Érden a rendőrök egy két éve elrejtett halottat – egyebek között ezekről olvashatnak több egyéb olvasnivaló mellett az Érdi Újság legfrissebb, július 10-én megjelenő, idei 27. számában.

Hasonló tartalmaink:

 

 

Hamarosan megújulnak a murvás utcák is – Tíz kilométernyi új út készül a nyáron

 

A csatornaprogramban 40 kilométernyi új út épült a városban, zömmel tavaly nyáron. Most újabb tíz kilométerrel bővül az aszfalt utak mennyisége, részben  a csatornázási B programhoz kapcsolódva. E program egyik célja az, hogy a már megépült csatornarendszert megóvják a felszíni víz pusztításától, ezért a kritikus helyeken leaszfaltozzák az utat, és kialakítják a vízelvezető rendszert.

5. oldal

 

 

Hatodik éve népszerűek az unaloműző, vakációs programok – Tartalmas elfoglaltság kisiskolásoknak

 

A Szociális Gondozó Központ tagintézményeinek; a Módszertani Gyermekjóléti Központnak és a Családsegítő Központnak a munkatársai már hatodik éve töltik meg – a Parkoló program keretében – tartalommal és sok-sok játékkal, érdekes és hasznos elfoglaltsággal a vakáció napjait azon apróságok számára, akik elfoglaltságot és társaságot keresnek a szünidőben.

4. oldal

 

 

Néhány napon belül már a hatodik Művésztelep nyílik Érden – Idén szabadtéren, közönség előtt is alkotnak a művészek

 

Hamarosan ismét megnyitja kapuit az Érdi Művésztelep, ezúttal immár hatodszor. Az egykori II. Lajos iskola százéves épületét az idén is kortárs képzőművészek fogják benépesíteni, hogy két héten keresztül együtt, ám alkotói szabadságukat megtartva, jelentős műveket hozzanak létre. Az eddigi tapasztalatokról, és arról, hogy változik-e a korábbiakhoz képest valamiben az idei alkotói tábor, Kéri Mihállyal, a Művésztelep vezetőjével beszélgetett az Érdi Újság munkatársa.

7. oldal

 

 

„Hogy a világ jobb legyen…” – Búcsú az Afrika-kutató tudóstól, Teleki Gézától

 

Máriabesnyőn, ez év június 5-én, mély részvét mellett búcsúztatták Teleki Géza biológust, antropológust, egyetemi tanárt, akinek hamvait nagyapja, Teleki Pál földrajztudós, hajdani miniszterelnök sírjában helyezték nyugalomra. Teleki Gézát és munkásságát Érden is nagyra becsülik, mivel látogatásaival, előadásaival és önzetlen adományaival példaértékűen gyarapította a Magyar Földrajzi Múzeumot. A búcsú okán a múzeum igazgatója, Kubassek János eleveníti fel az újság hasábjain a tudós pályafutásának legfontosabb állomásait.

12. oldal

 

 

Kék hírek – Kétéves holttest került elő Érden

 

Mint az Érdi Újság munkatársa megtudta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől, a nyomozók nemrég egy holttest maradványait ásták ki egy érdi családi ház melléképületében. A két évvel ezelőtt történt gyilkosságra véletlenül derült fény. Valaki még idén áprilisban a “telefontanú” vonalon jelentette, hogy szörnyű bűncselekményről értesült. A bejelentő csak annyit közölt, hogy D. Béla és társa megölt Érden egy embert, akinek a holttestét egyikük kertjében elásták.

13. oldal

 

 

 

Címkék