Családi nap

Az Érd és Környéke Horgászegyesület családi napot tartott szombaton Ófaluban, a Duna-parton, a téglagyár melletti területen. A horgászok hagyományos rendezvényén ez alkalommal is a nap kiemelt eseménye a halászléfőző verseny volt.

 

 

Csökkent az álláskeresők száma

Évről évre csökken júniustól a regisztrált álláskeresők száma, ami nyilvánvalóan a nyári alkalmi munkák indulásával függ össze – adta tájékoztatásul Hágen Tímea, a Pest Megyei Munkaügyi Központ helyettes vezetője. Hozzátette: májusban közel 38 ezer regisztrált munkanélkülit tartottak nyilván, 39 százalékuk alapfokú, 55 százalékuk középfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, a fennmaradó kis hányad felsőfokú oklevelet szerzett. A téli átmeneti közfoglalkoztatási program befejezését követően Pest megye térségéből közel 5 ezren kapcsolódnak be az újabb programba, ennek keretében olyan feladatokat is ellátnak, mint a szemétszedés, bozótirtás, parlagfű elleni védekezés vagy tereprendezés. Többen növényültetéssel, parkgondozással, zöldség- és növénytermesztéssel, illetve egyéb mezőgazdasági munkákkal segítik az érintett településeket.

 

 

Éjszakai kerékpározás

Rendhagyó Érd Körbe rendezvényt tartottak szombaton a városban. Ez alkalommal éjszakai túra keretében kerekezték körbe a várost az arra vállalkozók. A sikeren felbuzdulva várhatóan jövő nyáron is megszervezik az éjszakai kerékpározást.

 

 

Nyaralni mennek a bírák

Nyaralni mennek a bírák. Ítélkezési szünet lesz a bíróságokon keddtől. A törvénykezési szünet augusztus huszadikáig tart. A devizahiteleseknek viszont nem kell aggódniuk. A soron kívüli ügyeket – amilyen az övék is – tárgyalják majd.

 

 

Bemutatóedzés

A hivatalos sajtótájékoztató napján, az elmúlt évekhez hasonlóan a közönségnek is bemutatták az Érd női kézilabda csapatának 2014/15-ös keretét. Ezúttal azonban bemutatóedzésen ismerkedhettek meg az új játékosokkal a csapat szurkolói.

 

 

Véradás

3 életet menthet meg, aki vért ad. Szerdán várják a segíteni szándékozókat Érden, az Összefogás Egyesület székházában, délután 3 és este fél 7 között. Tárnokon július 22-én, a könyvtárban, Diósdon pedig 25-én a Közösségi házban lehet majd vért adni.

 

 

Időjárás

Kedden továbbra is főként a Dunántúlon és a középső területeken alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az északi, északkeleti szél felélénkül, zivatarok környezetében erős, akár viharos lökések is előfordulhatnak. Lassan melegszik a levegő, hajnalban 15 és 18°C-ig hűl a levegő, míg délután a hőmérséklet 28 és 30°C körül alakul.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék