Hány csapat készített versenyművet az Érd és Környéke Horgászegyesület hagyományos halászlé partijának vetélkedésén; milyen programokat kínált idén a gyerekeknek a Magyar Földrajzi Múzeum napközis tábora; a csodaszép környezeten kívül milyen különlegességekkel várja a látogatókat az érdi Termál Liget; milyen együttest alkot Agárdon a nyár, a vízpart és a rock and roll; milyen változások és fejlesztések történtek az érdi köztemetőben – sok egyéb olvasnivaló mellett ezekről a témákról tudhat meg sok mindent, aki fellapozza az Érdi Újság idei huszadik, július tizenhetedikén megjelent számát.

Hasonló tartalmaink:

 

 

Napsütés, jó zene és jó hangulat – Idén is nagyszerűen sikerült a horgászegyesület halászlé partija

 Gyönyörű napsütés, jó hangulatú baráti beszélgetések zenei aláfestéssel és ínycsiklandó illatok a bográcsok irányából, s mindezt egy nagy tál fenséges ízű halászlé elfogyasztása koronázza meg – ezek tették idén is sikeressé az Érd és Környéke Horgászegyesület hagyományos halászlé partiját, amit július 12-én tartott meg a szokott helyszínen, a Duna-parton, az egykori téglagyár melletti területen.

5. oldal

 

Madáretetőtől a csillagvizsgálóig; kalandozások jelen és múlt értékei között – Nyári tábor a Földrajzi Múzeumban

 Kalandos vakációra invitálta a gyerekek idén is a Magyar Földrajzi Múzeum. Az elmúlt héten zajló napközis táborban csillagnézés, barlangtúra, tábortűz-rakás, indiánosdi és természetesen kiállítások várták a gyerekeket. Az Érdi Újság munkatársa az úgynevezett öko-napon látogatott el a táborba; ez volt az első nap, amelyen a gyerekek egymással, illetve a múzeummal és a környezettudatos életmóddal ismerkedtek.

7. oldal

 

Nemcsak szép, gyógyít is – Népszerű a Termál Liget, de lehetnének többen is

 Ásványi anyagokban gazdag, közismert a jótékony hatása, gyógyít és megnyugtat, családias, mégsem tolonganak a vízében. Érthetetlen, hogy miért nem jönnek többen az érdi Termál Ligetbe, mikor itt paradicsomi környezetben lehet kikapcsolódni. A hétvégeken persze itt is ki lehet kánikulában tenni a „Megtelt” táblát, de hétköznap…

8. oldal

 

Csak egy ugrás a popstrand ! – Nyár, vízpart és rock and roll

Ha itt a nyár, a kánikula és a hétvége, e hármas együtthatójaként időszakosan feltörhet bennünk a vándorlási ösztön, a vízpart utáni vágy. Elindulunk, hogy pancsoljunk, süttessük magunkat a napon és csak úgy, a semmit csinálva nézzünk ki a fejünkből. És valljuk be, nekünk, férfiaknak ez egy pohár sörrel a kezünkben a strandon nagyon jól tud sikerülni. Ha mindehhez még este egy jó koncert is társul, akkor a család sem panaszkodhat. Szórakozunk.

9. oldal

 

Megszűntek az illegális bejáratok, javul a biztonság – Hosszú távú fejlesztések az érdi köztemetőben

 Jelentős változásokat hajtottak végre az érdi köztemetőben: az intézmény teljes területét lekerítették, eltűntek a szabad ki- és bejárást biztosító illegális kapuk, parkosították a ravatalozó környékét, fákat ültettek az út mentén, a főbejárat mellett pedig elhelyeztek egy díszkutat. Ezek az újítások részben esztétikusak, részben pedig a temetői rend, a biztonság növelését szolgálják.

10. oldal

 

 

Címkék