Csengeri Attilát, az Egyesület elnökét indítja polgármesterjelöltként a 2030 az őszi önkormányzati választáson – ezt maga a jelölt jelentette be mai sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett Bakos Petra és Martin Norbert alelnök.  Az eseményen ott volt Csőzik László korábbi elnök is.

Hasonló tartalmaink:

 

Csengeri Attila, a 2030 Egyesület elnöke megtisztelőnek nevezte a jelölést. Mint mondta, elkészült ugyan a választási programjuk, de azt egyelőre nem hozzák nyilvánosságra. Emlékeztetett rá, hogy a 2010-ben alakult  egyesület célja a civil közösségépítés volt, és ma is ezt tekintik fő feladatuknak.

 

A 2030 májusban a Civil Érdek Egyesülettel közösen még az együttes indulás, a közös polgármesterjelölt-állítás tervéről tartott sajtótájékoztatót. Csengeri ezzel kapcsolatban most azt mondta: számukra nem járható út az országos pártokkal való összefogás, márpedig a Civil Érdek ebbe az irányba indult el. Ezért döntöttek az önálló indulás mellett. Az 2030 a képviselőjelöltjeit sem nevezte meg, de Csengeri annyit elmondott, hogy mind a 12 körzetben saját jelöltjük lesz. “Tiszteletet szeretnénk az érdieknek, tiszteletet minden indulónak” – hangsúlyozta Csengeri.

Mint arról már beszámoltunk, a közelmúltban jelentette be indulását a polgármesteri posztért Farkas Zsuzsa is, akit az LMP támogat. Arra a kérdésre, hogy tárgyalt-e vele a 2030, Csengeri kitérő választ adott. Mint mondta, nem az egyéni érdekeket favorizálják, éppen ennek jegyében váltották le Csőzik Lászlót az elnöki tisztségből, aki első vezetője volt az egyesületnek.

 

 

Címkék