Kinevezte Orbán Viktor miniszterelnök a kormánymegbízottakat. Tarnai Richárd a korábbi évekhez hasonlóan Pest megyében folytatja a munkát. A mostani kinevezésekre azért volt szükség, mert a miniszterelnök négyéves mandátumának lejártával a korábbi vezetők megbízatása is megszűnt.

Hasonló tartalmaink:

A törvény szerint a kormánymegbízottak vezetik a fővárosi és megyei kormányhivatalokat. A most kinevezett húsz kormánymegbízottból nyolcan – köztük Tarnai Richárd is – az előző kormányzati ciklusban is betöltötték a kormányhivatal-vezetői posztot. A kinevezésnek köszönhetően az Érdi Járásban is folytatódhat az a munka, amit a kormány 2010-ben kezdett el. A legfontosabbak között továbbra is a hivatali ügyintézés megkönnyítése a cél, ebben már az előző években is jelentős előrelépés történt – hangsúlyozta Tarnai Richárd.
A kormánymegbízott számít a lakosság azon belül is az érdi és környélbeli ügyfelek véleményére. Szerinte hatékonyan működő rendszert csak együttműködéssel, az ügyfelek észrevételeinek figyelembevételével lehet kialakítani. Ennek egyik támogató eleme az, okmányirodákban és a kormányhivatalokban jelentős mértékben növelték az ügyintézési hatékonyságot.
A hatékonyság növelése nem csak az ügyintézés szintjén valósul meg, hanem vezetői szinten is, ugyanis októbertől hatályba lépnek az összeférhetetlenségi szabályok.

Alapvetően a fő cél már megvalósult azzal, hogy létrejöttek a kormányhivatalok és a lakosság megtalálta a számítását az egyablakos ügyintézési rendszerben. A továbbiakban pedig a legfontosabb feladat az lesz, hogy ez a rendszer minél szélesebb körben álljon az ügyfelek rendelkezésére – tette hozzá a Tarnai Richárd.

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék