Kormányablak nyílt Diósdon

Kormányablak nyílt hétfő délelőtt Diósdon. Az ünnepélyes megnyitón részt vett dr. Aradszki András államtitkár is, aki hangsúlyozta: nagy igény volt arra, hogy a 130 ezer lakosú Érdi járásban ne csak egy, hanem több helyen is kormányablak nyíljon. A diósdi az ország 277. ilyen létesítménye; országosan a kormányablakokban évi 12-14 millió ügyet intéznek az ügyfelek.

Hasonló tartalmaink:

Mióta Érden, a járási központban megnyílt a kormányablak, egyre nagyobb lett az igény arra, hogy a mintegy 130 ezer lakost számláló járásban ne csak egy, hanem több helyen alakítsunk ki hasonló intézményeket, elérhetővé téve a diósdi polgároknak a kormányablakok szolgáltatásait – hangsúlyozta dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a hétfői átadási ünnepségen, hozzátéve: Diósd képviselőjeként fontosnak tartotta és támogatta, hogy a településen kormányablak épülhessen ki. Hozzátette: az új kormányablak megnyitása az érdire is kihat majd, hiszen az itt dolgozókat tehermentesíti.

Zöld-Nagy Viktória, a Miniszterelnökség területi közigazgatás fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára az ünnepségen elmondta: a mai napon az ország 277. kormányablaka nyílt meg.
– Ez a szám a jövőben bővülni fog, hiszen folyamatosan nyílnak kormányablakok az országban, illetve okmányirodák alakulnak át kormányablakká – hangsúlyozta a helyettes államtitkár, hozzátéve: a kormányablakokban évi 12-14 millió ügyet intéznek az ügyfelek, és bizalommal fordulnak az ügyintézőkhöz. Egy állampolgár évente-kétévente egyszer átlagosan felkeresi valamelyik kormányablakot – tette hozzá Zöld-Nagy Viktória, hangsúlyozva: a kormányablakok országos illetékességgel járnak el, így a diósdi létesítményt a környező településeken élők is látogathatják.

Tarnai Richárd kormánymegbízott az átadáson arról beszélt, hogy Diósdon nagyon nagy volt az igény a kormányablak kialakítására. Visszatekintett az okmányirodai, illetve a kormányablakok hálózatának kialakítására is. Mint elmondta: míg kezdetben a kormányablakokban 29, most már több mint 1500 ügyet lehet itt intézni.
– Igyekszünk minden szolgáltatást elhozni az ügyfelekhez – tette hozzá.

(Fotó: Boros Sándor)

Címkék