Kétszázmilliós fejlesztés az érdi egészségügyben

Kétszázmillió forintos fejlesztés keretében bővül a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény eszközparkja, az Egészséges Budapest Program keretében – hangzott el egy keddi sajtótájékoztatón, amelyen Dr. Cserházi Péter, az EMMI miniszteri biztosa, dr. Aradszki András országgyűlési képviselő, T. Mészáros András polgármester és Bárány Zsolt, a rendelőintézet főigazgatója vett részt.

 

Hasonló tartalmaink:

Dr. Cserháti Péter, az EMMI miniszteri biztosa arról beszélt, hogy a júliusban elfogadásra került 2019-es költségvetésben 41,9 milliárd forintot biztosít a kormány az Egészséges Budapest Program fejlesztéseire. A kórházi ellátást folytató intézmények fejlesztése mellett a Közép-magyarországi régió járóbeteg-szakellátó hálózata is megújul: a kormány – az érintett önkormányzati fenntartók tíz százalékos hozzájárulásával együtt összesen 58,6 milliárd forintot biztosított 32 szakrendelő, köztük az érdi fejlesztésére.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Külső munkálatok a régi szárnyon

 

Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény a Közép-magyarországi régió egyik legnagyobb kapacitású járóbeteg-szakellátó intézménye, amely mintegy 95 ezer lakost lát el. Az intézményben jelenleg 35 féle járóbeteg- szakrendelés működik, valamint egynapos sebészet és ambuláns rehabilitációs osztály. Mint T. Mészáros András polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, az Egészséges Budapest program keretében az intézmény öt területen pályázott műszerbeszerzésre: gasztroenterológia, szülészet-nőgyógyászat, ultrahang-diagnosztika, kardiológia, egynapos sebészet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A régi szárny egy része, ahol még nem végezték el a felújítást

 

Az Egészséges Budapest Program keretében megvalósuló 201 millió forint összköltségű fejlesztés eredményes megvalósításához az érdi önkormányzat 20 millió forint örnerő biztosításával járul hozzá. A tervek szerint a fejlesztési beruházások érdemi része 2018-2019. folyamán valósul meg.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Már felújított folyosók, rendelők

 

Nem ez az egyetlen fejlesztés az intézményben. Mint azt Bárány Zsolt főigazgató is felidézte köszöntőjében, a Modern Városok Program keretében megújul az intézmény régi szárnya: 4500 négyzetméternyi területen zajlik nyílászárócsere, energetikai és teljes gépészeti korszerűsítés. A munkálatok jelenleg is folynak.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A rendeléssel párhuzamosan folynak a munkálatok

 

Mint ahogy arra T. Mészáros András polgármester is utalt a sajtótájékoztatón, az egészségügyi intézmény mellett a háziorvosi rendelők is sorra megújultak Érden; ez a folyamat jövőre zárul le.

Címkék