Megvan a forrás a komplex szociális intézményre

Megvan a fedezet az érdi komplex szociális és gyermekjóléti intézmény kialakítására, amely a Topoly utcában épülhet majd meg – jelentette be csütörtökön dr. Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője, aki a Modern Városok Programról és országos ügyekről is beszámolt sajtótájékoztatóján.

Hasonló tartalmaink:

A kereszténydemokrata politikus a Modern Városok Program érdi fejlesztéseivel kapcsolatban elmondta: nagyon sokat lépett előre a város a felszínivíz-elvezetés és az útépítés tekintetében, számtalan ponton zajlanak ilyen munkálatok a városban. Az érdligeti záportározó, és a körülötte kiépülő park munkálatai is haladnak – itt jöhet létre Érd városligete, hiszen a források ehhez rendelkezésre állnak majd – hangsúlyozta.

Aradszki András üdvözölte, hogy Érden építi meg új vállalati központját és tesztbázisát a járműipari kutatás-fejlesztéssel foglalkozó AVL Hungary. Mint mondta, még 2006-ban fogalmazták meg azt az elhatározást, hogy Érdre nem füstös kéményeket, hanem innovatív, nagy technológiai tudást és értéket teremtő vállalkozásokat kell hozni.
– Ez a folyamat most elindul, és remélhetőleg ezt az első, de nem kis lépést továbbiak is követik majd – jegyezte meg.

A képviselő a migráció kérdéséről is beszélt. Mint mondta, azzal a döntéssel, hogy Magyarország Magyarország marad, és nem bevándorlóország, biztosítják az itt élő emberek nyugalmát és biztonságát.
– Európa azon országaiban, ahol baloldali liberális erők és Soros György által felbérelt, fizetett és támogatott szervezetek működnek, azok tevékenységét nem ellenőrzik, és ahol a kormányok támogatják a migrációt, mindennaposak a megbotránkoztató, illetve a biztonságérzetet romboló események – mondta Aradszki András, hangsúlyozva: a balliberális oldal a józan ésszel szembemenve politizál, annak ellenére, hogy látható: azon erők hangja kezd elfogadottá válni, amelyek az illegális bevándorlás ellen lépnek fel, a kötelező kvótát nem támogatják, és úgy gondolják, hogy meg kell óvni Európa biztonságát.

–  Magyarország jó úton halad, szövetségeseink is vannak, és egyre nagyobb az egyetértés abban, hogy Európa nem válhat bevándorókontinenssé – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő. Aradszki András utalt arra is, hogy a kormány nemzeti konzultációt hirdetett a családvédelem, családtámogatások témakörében, és arra kérte a választókerületben élőket, minél többen mondják el véleményüket a konzultáció keretében, és döntsenek arról, milyen Magyarországot szeretnének.

Aradszki András utalt arra is, hogy a családpolitikának kiszámíthatónak kell lennie, és nem történhet meg, hogy egy következő kormány ellehetetlenítse a bevezetett intézkedéseket, ezért a családpolitikát, demográfiai kérdéseket szabályozó törvényeket várhatóan kétharmadossá teszi majd a parlament.

Aradszki András a lakástakarék-pénzárakról szóló törvényről is szót ejtett. Mint mondta, a baloldal a pénzintézetek oldalára állt.
– Hetvenmilliárd forintot költött a magyar állam a lakástakarék-pénztárakra, amelyeknek közel hatvanmilliárdos tiszta nyereségük volt úgy, hogy a konstrukció jövedelmezőségét és népszerűségét a mindenkori magyar kormány jelentős támogatása biztosította – hangsúlyozta a képviselő, megjegyezve: a lakástakarék-pénztárak az új lakások építését nem támogatták.

– A lakásépítésre fordítandó költségvetési támogatás nem csökken ezzel a lépéssel, hiszen a családi otthonteremtési támogatást jelentős mértékben növelte a kormány. A nemzeti konzultációban megfogalmazott kérdésekre kapott pozitív válaszok esetén tovább fogjuk bővíteni nemcsak az otthonteremtés támogatási rendszerét, hanem a gyermekvállaláshoz szükséges egyéb jogi feltételeket is családbaráttá alakítjuk – hangsúlyozta a politikus, aki emlékeztetett arra, hogy a tartósan gondozásra szoruló gyermekek után járó ápolási díjat bruttó százezer forintra emelte a kormány. – Ez csak a kezdet: ezeket a szülőket kiemelten támogatnunk kell, hiszen nagyon sok terhet levesznek a társadalom válláról – fűzte hozzá.

A hajléktalan-ellátással kapcsolatos változásokat illetően Aradszki András úgy fogalmazott: a hajléktalanoknak fedélre van szükségük, és a kormány amellett, hogy a rendszeres, életvitelszerű utcán élés tilalmát bevezette, a fővárosban és más településen összesen 19 ezer férőhelyet biztosít a rászorulók számára.

Címkék