Mit tapasztaltak a közvélemény-kutatók, hány érdi lakos érzi úgy, hogy fejlődött a város az utóbbi négy évben, és egy most vasárnapi önkormányzati választáson melyik polgármesterjelölt kapna bizalmat; hány kilométernyi új út épült a csatornaprogram keretében és hány kilométernyi földút maradt még; meddig lehet jelentkezni a Favágó utcai napközis táborba; milyen foglalatosságokat kínál a lovaglás mellett a gyerekeknek az Ördöglovas SE nyári tábora; mit ígér a Módszertani Gyermekjóléti Központ „Az összetartó család” nevű programja, amelyet ősztől „házhoz”, azaz az iskolákba és óvodákba is elvisznek – egyebek között ezekről olvashatnak több egyéb olvasnivaló mellett az Érdi Újság legfrissebb, július 24-én megjelent, idei 29. számában.

Hasonló tartalmaink:

 

Érdi közvélemény-kutatás: a döntő többség szerint fejlődik a város

 

Az érdiek 87 százaléka érzi úgy, hogy fejlődött a város az elmúlt években, ebből 23 százalék szerint jelentősen, 64 százalék szerint pedig inkább fejlődött. A Szocio-Gráf Piac- és Közvélemény-kutató Intézet július első hetében, 800 fő telefonos megkérdezésével végzett reprezentatív felmérést, amelyet az Érd Médiacentrum hírportál közölt. Ennek alapján egy most vasárnapi önkormányzati választáson a jelenlegi polgármester, T. Mészáros András kapna újra bizalmat.

4. oldal

 

 

Új utak, hosszú távú tervek – Még egyszer az aszfaltozásról, csapadékvíz-elvezetésről

A legfontosabb probléma Érden jelenleg a lakosok szerint az utak helyzete. A csatornaprogramban ugyan 40 kilométernyi új út épült a meglévő 100 kilométernyi aszfaltút mellé, de maradt még 300 kilométernyi földút. Ez a mennyiség tovább csökken, hiszen részben az önkormányzati útépítéseknek, részben az elkészült csatornarendszer megóvását célzó B programnak köszönhetően idén is több tíz kilométer szilárd burkolatú úttal lesz gazdagabb a város. Az építkezés részleteiről Simó Károllyal, a csatornatársulat elnökhelyettesével beszélgetett az Érdi Újság munkatársa.

5. oldal

 

 

Sárkányok, szörnyek, oroszlánok, macik, robotok – Érdi tábor, túl az Óperencián

 

A gyermeknek mese kell – ez az érdi tábor szlogenje, mert a mesék elvarázsolnak, megoldásokat kínálnak. Évek óta nagy sikerrel rendezik ezeket a táborokat a Favágó utcában, ahol egy-egy turnusban egy héten át több mint száz gyerek nyaral a mese és a valóság világában. Az évi nyári napközis tábor a város általános iskolás korú gyerekeinek napközbeni felügyelet mellett nyújt hasznos, játékos elfoglaltságot a hosszú szünidő idejére, június közepétől augusztus végéig.  Reggel jönnek, este mennek, addig pedig jó kezekben vannak, a szülők nyugodtan dolgozhatnak.

8. oldal

 

 

Sörényfonás, lófürdetés, kutyás és kézműves programok – Ördöglovasok tábora

 

Lovas elméleti és gyakorlati oktatással, egyensúlyjavító lovas gerinctornával és kutyás készségfejlesztéssel várja a gyerekeket az Ördöglovas SE nyári tábora. A Tárnoki út végénél lévő lovardában nemcsak az egyesület kis lovasait látják szívesen, hanem azokat a gyerekeket is, akik csak most ismerkednek a lovakkal, lovaglással. Mint Menyhárt Ildikótól, a tábor szervezőjétől az Érdi Újság munkatársa megtudta, igyekeznek minden korosztálynak egyénre szabott játékokat, feladatokat találni.

16. oldal

 

 

Ősztől „házhoz megy” a szakmai segítség – Prevenciós programot indít a Gyermekjóléti Központ

 

Napjaink jellemzője az egyre kevesebb házasságkötés, és az egyre több válás – bár az utóbbi időben ezek a tendenciák javulni látszanak. Mindenesetre egy iskolai osztályban már az számít furcsának, ha van olyan diák, akinek még együtt vannak a szülei. Pedig a zátonyra futott házasság sok esetben talán még megmenthető lenne, ha „kibeszélhetnék” sérelmeiket, és megfelelő segítséget kapnának a fiatal szülők – véli Józsa Bettina és Rákosi Aglája, az érdi Módszertani Gyermekjóléti Központ két munkatársa, akik ősztől „házhoz”, azaz az iskolákba és óvodákba is szeretnék elvinni „Az összetartó család” nevű programot.

11. oldal

 

 

Címkék