Módosult a KRESZ

Módosult a KRESZ. Már a főutakon is lehet kerékpározni alkoholfogyasztás után, ha a biciklis biztonságos vezetésre képes állapotban van, így mostantól a bicikliseket megbírságolni sem lehet, ha enyhén ittas állapotban kerekeznek a főúton.

Hasonló tartalmaink:

 A közúti közlekedésről szóló rendelet eddig úgy szólt, hogy járművet csak az vezethet, aki a vezetési képességére hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Viszont ha az illető kerékpáros, és a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van, csak a főúton nem ülhetett nyeregbe. Július 19-e óta viszont a főutakon is lehet kerékpározni alkoholfogyasztás után, amennyiben a biciklista biztonságos vezetésére képes állapotban van.

A kerékpáros balesetek száma is egyre nő: a tavalyi adatok szerint a gépjárművezetők után a biciklisek okozzák a legtöbb közúti balesetet. Az osztályvezető azt tanácsolja: ha olyan állapotban van a kerékpáros, hogy nem tud biztonságosan közlekedni, inkább tolja kerékpárját az úton.

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék