Újabb sikeres felderítésen van túl az érdi rendőrség: az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott csalás bűntett és csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt S. Tamás 27 éves tatai és G. Ákos 29 éves pápai lakos ellen. A nyomozás vádemelési javaslattal zárult.

Hasonló tartalmaink:

 

 

A nyomozás során beszerzett adatok szerint S. Tamás 2012. május és 2013. április közötti időszakban egy fővárosi cég ügyvezetőjeként az ország különböző városaiban gasztronómiai előadással egybekötött termékbemutatókat szervezett. A szórólapokon garantált nyereményeket, értékes háztartási eszközök kisorsolását, ingyenes étkezést, illetve kedvezményes wellness utazást ígért. A gyanúsított a meghívókat postai úton jutatta el az idős, nyugdíjas korú sértetteknek. A műsor alkalmával a 27 éves férfi olyan termékeket értékesített magas áron, melyekről azt állította, hogy gyógyításra, betegségek kezelésére alkalmasak, illetve hozzájárulnak az egészséges életmódhoz. A termékekről azonban kiderült, hogy azok mindennapos használatra alkalmatlanok, minőségük nem megfelelő.

 

A sértettek a bemutatón vásárolt termékeket telefonon vagy levélben lemondták, illetve panaszlevelet írtak, azonban a befizetett összeget nem kapták vissza, választ a levélre nem kaptak.

 

G. Ákos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy S. Tamás cégének megbízásából 2013. április 10-én egy érdi vendéglátóhelyen megtartott termékbemutató alkalmával 2 párnát és 3 takarót értékesített egy 79 éves férfi részére. A termékekről ebben az esetben is kiderült, hogy alkalmatlanok a mindennapos használatra.

 

A gyanúsítottak tisztában voltak azzal, hogy jóval magasabb áron kínálják a termékeket, mint amennyit azok valójában érnek.

 

Az érdi rendőrök mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki. Az ellenük folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat a vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

Címkék