Megvalósul-e Érden a nem lakás céljára szolgáló ingatlanok részleges vagy teljes ingatlanadó-mentessége, és a helyi iparűzésiadó-mentesség értékhatárának felemelése; mikor érkezhetnek az első házi átemelők, és a rákötés utáni első számla;  hogy került a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetsége képzőművészeinek éves tárlata Érdre;  miért volt szükség városi közgyűlés rendkívüli összehívására; milyen újabb sportágban állhatott az országos bajnokság dobogójára érdi csapat – sok más mellett ezek a témák szerepelnek az Érdi Újság legfrissebb, augusztus 28-án megjelenő, idei 32. számában. 

Hasonló tartalmaink:

 

 


Ötmillió forint lehet az iparűzési adó mentességének értékhatára – Már egész Érd területén fogható az Érd TV adása

 

A nem lakás céljára szolgáló ingatlanok részleges vagy teljes ingatlanadó-mentessége, a helyi iparűzésiadó-mentesség értékhatárának felemelése – egyebek mellett ezt tartalmazza az az együttműködési megállapodás, amelyet augusztus közepén írt alá az Érdi Ipartestület vezetése és T. Mészáros András polgármester. Hosszú idő óta az idei önkormányzati választásokon fordul elő először, hogy az Érd és Környéke Ipartestület nem indít sem saját képviselő jelölteket, sem önálló polgármester-jelöltet, mert az eddigi tapasztalatai alapján bízik a mostani városvezetésben, ezért T. Mészáros András újraválasztását támogatja. A sajtótájékoztatón téma volt a városra zúduló felhőszakadás utáni mentés és a parlagfű irtása is.

2. oldal

 

 

A választási bizottság tagjairól is döntött Érd város közgyűlése

 

Az időjáráson ugyan nem látszott, de még nyár, a szabadságok ideje volt a múlt héten, és a közgyűlés üléstervében sem szerepelt az augusztusi tanácskozás, ám a halasztást nem tűrő döntések ezt ezúttal is felülírták, és T. Mészáros András rendkívüli ülést hívott össze augusztus 21-ére. A képviselők tizenkét napirendi pont tárgyában hoztak határozatot. Többek között zárt ülésen döntöttek a Helyi Választási Bizottság tagjainak és póttagjainak, valamint a nemzetiségi szavazókörben működő szavazatszámláló bizottság tagjainak megválasztásáról, és javaslatot tettek a Pest Megye Környezetvédelméért Díj adományozására is.

11. oldal

 

 

Postán érkeznek a csatorna szolgáltatási szerződések

 

Mikor érkezhetnek az első házi átemelők, mikor jön a rákötés utáni első számla, kell-e talajterhelési díjat fizetniük azoknak, akik átemelőre várnak – egyebek mellett ezekről a témákról beszélgetett az Érdi Újság munkatársa Kovács Péter Barnával, az Érd és Térsége Szennyvízelvezetési Társulás Munkaszervezetének vezetőjével.

4. oldal

 

 

Kimondatlan szavakkal üzennek a sokszínű alkotások – Magyarországi német képzőművészek kiállítása a Városi Galériában

 

Ismét egy rendkívül sokszínű, huszonhárom képzőművész alkotását bemutató, csoportos kiállításnak adott otthont az érdi Városi Galéria, amelyen ezúttal a VUdAK – a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetsége – képzőművészeinek éves tárlata látható. Az „Unterwegs”, magyarul „Úton” címet viselő, festményeket és szobrokat egyaránt a közönség elé táró nemzetiségi művészeti csoport izgalmas és sokrétű kiállítását Cseh Borbála művészettörténész nyitotta meg augusztus 15-én.

7. oldal

 

 

Az érdi párost előbb lenézték, aztán felnéztek rájuk – „Strandbronz” lett a szilveszteri ötletből

 

Sporttörténelmet írt a Dömötör-Mátrai Beáta–Nagy Krisztina páros a strandröplabdázók augusztusi országos bajnokságán. A harmadik helyen végzett, s ezzel a kézilabdás lányaink után – a labdás sportágakat tekintve – ez a duó lett a második a város történetében, amelyik bajnoki dobogóra állhatott.

16. oldal

 

 

Címkék