Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány egynapos képzést tartott az érdi óvodákban dolgozó óvodapedagógusok számára még augusztus 28-án, a Polgárok Házában. A képzés elsősorban a diabéteszes gyermekek ellátásával kapcsolatos tudnivalókkal foglalkozott.

Hasonló tartalmaink:

 

 

Az Egy Csepp Figyelem Alapítványt Erős Antónia hozta létre 2005-ben azzal a céllal, hogy minél több ember ismerje meg a cukorbetegséget, és annak veszélyeit. Az Alapítvány 2013-ban új programot indított óvodapedagógusok számára: félnapos, ingyenes továbbképzést, amelyen felkészítik a nevelőket a cukorbeteg gyerekek körüli mindennapi feladatokra.

Közel 1,5 millió ember érintett valamilyen módon cukorbetegséggel. Fontos, hogy az ember időben felismerje ezt a betegséget, mert a fel nem ismert cukorbetegség óriási rombolást okozhat az ember szervezetében. A betegségnek két nagy típusa van: az 1-es és a 2-es típus. Ez utóbbi leggyakrabban a felnőtteket érinti, az 1-es típusú pedig a betegek kb. 10%-át, amely jellemzően fiataloknál és gyermekeknél alakul ki. Ezek a gyerekek azonban jó eséllyel illeszkednek be közösségekbe – hangzott el az oktatáson.

Magyarországon mintegy 5000, 18 év alatti cukorbeteg gyermek él, körülbelül 98 százalékuk egész életében inzulin injekcióra szorul. A napi többszöri vércukormérés, inzulin beadás, szénhidrátszegény diéta betartása nehézséget okoz számukra. A környezetet fel kell készíteni ennek elfogadására, és a betegséghez kapcsolódó teendőkre. Erre hivatott a Belevalók program is.

 

Would you like to replay the video?

 

 

 

 

Címkék