Hétfőn reggel tanévnyitó ünnepséggel kezdődött Tárnokon is a 2014/15-ös tanév a II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskolában. Az ünnepségen Szolnoki Gábor polgármester az intézmény vezetőjének átadott 620 darab egészségkártyát, amelyet a későbbiekben megkapnak a diákok.

Hasonló tartalmaink:

 

 

A tárnoki iskolában megtartott tanévnyitó ünnepségen a diáktársakat, köztük 63 elsőst, a másodikosok köszöntötték egy műsorral, és a hagyományoknak megfelelően a nagyok megajándékozták az iskola új tanulóit egy-egy órarenddel és ceruzával. Elsőként Bagdiné Dudog Orsolya a II. Rákóczi Ferenc Sport és Általános Iskola igazgatónője köszöntötte az új és régi tanulókat, majd ünnepélyes keretek között Szolnoki Gábor, Tárnok polgármestere átadta az Önkormányzat által beszerzett 620 db Dr. Card egészségkártyát.

Tárnok Nagyközség Önkormányzata még 2008-ban önkéntes feladatként vállalta a tárnoki iskolás lányok oltását a méhnyakrákot okozó HPV-vírus ellen, az elmúlt években tízmillió forintot áldozva erre a célra. Az önkormányzat eme programot folytatta most a Dr.Card egészségkártya bevezetésével, amely hasznos segítséget jelenthet minden egyes tárnoki iskolásnak egy esetleges baleset során. A jövőben kibővítik azok körét, akik ezt a kártyát megkaphatják – mondta el a polgármester.

A Dr. Card egészségkártya egy bankkártya nagyságú négyoldalas információs eszköz, amelyhez egy interneten keresztül feltölthető sürgősségi modul kapcsolódik. A kártyát a Dr. Card internetes felületén kell regisztrálni.

 

Would you like to replay the video?

 

 

Címkék