Mi a közös bennük: tartásdíj-elmaradás, igazolatlan iskolai hiányzás, gyermek tulajdonában lévő ingatlan eladása, apasági nyilatkozat, tizenhat évesek házassága, örökbefogadás? Hogyan kezdte alapításának 80. tanévét a Gárdonyi iskola?  Milyen magas állami elismerésben részesült az érdi Csuka Zoltán Városi Könyvtár nyugalmazott igazgatója? Mi volt a programja a VUdAK szokásos évi találkozójának, amelyet ezúttal Érden tartottak? Hogy áll a bajnokságban a negyedik forduló után az Érd labdarúgó csapata? – mindez, és még sok más is megtudható az Érdi Újság legfrissebb, szeptember tizenegyedikén megjelent, idei 34. számából.

Hasonló tartalmaink:

 

 

 

Ahol a legkiszolgáltatottabbak érdekeit óvják – Az Érdi Újság sorozatában a lap munkatársa ezúttal az Érdi Járási Gyámhivatalt mutatja be

 

Tartásdíj-elmaradás, igazolatlan iskolai hiányzás, gyermek tulajdonában lévő ingatlan eladása, apasági nyilatkozat, tizenhat évesek házassága, örökbefogadás – mi a közös bennük? Az, hogy mindegyik a gyámhivatal hatáskörébe tartozik. Az Érdi Járási Hivatalt és szakigazgatási szerveit bemutató sorozat második részében az Érdi Járási Gyámivatal munkáját, ügykörét ismertetjük olvasónkkal, egy-két fontos tudnivalót megosztva, például a tartásdíj, az iskolai hiányzás vagy éppen a kiskorú gyermek pénzért történő szereplése ügyében.

11. oldal

 

 

Ismét megszólalt a csengő – A Gárdonyi iskola idén ünnepli alapításának 80. évét

 

Szeptember elsején minden iskolában felhangzott a két és fél hónapja hallgató csengő – így volt ez az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium tantermeiben is. Az évkezdő tripla osztályfőnöki órát ünnepélyes tanévnyitó előzte meg, amelyen Pintérné Bernyó Piroska igazgató köszöntötte a megjelenteket.

4. oldal

 

 

Rangos elismerésben részesült a volt könyvtárigazgató: Szinnyei József-Díjat kapott Bazsóné Megyes Klára

 

A könyvtárosok legmagasabb állami elismerésében, Szinnyei József Díjban részesült Bazsóné Megyes Klára, az érdi Csuka Zoltán Városi Könyvtár nyugalmazott igazgatója, aki évtizedekig volt az idén hatvanéves városi intézmény munkatársa. Bazsóné a rangos kitüntetést Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterétől vehette át a Pesti Vigadóban megrendezett ünnepségen.

7. oldal

 

 

Versek, elbeszélések, német nyelven – Érden tartotta meg éves találkozóját a VUdAK irodalmi szekciója

 

A közelmúltban az Érdi Újság is beszámolt a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetsége (német betűszóval: VUdAK) képzőművészeti szekciójának az Érdi Galériában megrendezett csoportos kiállításának megnyitójáról. A tárlat három hétig volt látható, amelynek zárórendezvényeként a VUdAk irodalmi szekciója is bemutatkozott az érdi közönségnek. Az irodalmi esten a hazánkban élő német nemzetiségi írók és költők anyanyelvükön olvastak fel legújabb műveikből. A rendezvényt német népdalokkal indították, majd az ország különböző részeiről érkező költők és írók következtek, akik németül írt írásaikat osztották meg egymással és a helyi érdeklődőkkel.

12. oldal

 

 

 

Az érdi futballisták jól játszó ellenfelet győztek le

 

A megyei másodosztályból feljutott Dabas-Gyón labdarúgó csapatát fogadta a pontveszteség nélkül álló érdi csapat. A vendégek az előző fordulóban javuló játékkal nyertek, így nem ígérkezett sima mérkőzésnek a találkozó a hazaiak részére. A végeredmény 3-1 lett, az érdiek javára.

13. oldal

 

 

Címkék