Dupla könyvbemutatót tartottak tegnap este a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban, amelyen dr. Urbán László és fia, Urbán Péter köteteivel ismerkedhetett meg a közönség. Az eseményre az Érdi Napok idei rendezvénysorozatának keretében került sor.

Hasonló tartalmaink:

 

 
Urbán Péter elsősorban a tegnap bemutatott “Paradicsommadár” című novellás kötete kapcsán volt a könyvtár vendége. Az érdi szerző elárulta, a 24 elbeszélést tartalmazó kötete az elmúlt nyolc esztendő írásaiból válogat, melyek egy része ugyan különböző folyóiratokban már megjelentek egyszer, de új szövegekkel kiegészítve most könyv formájában is kezükbe vehetik az olvasók.

Érdi Sajtótükör (1894-től 1973-ig). Ez már az édesapa, dr. Urbán László legújabb kötetének a címe, amit szintén tegnap este ismerhetett meg az érdi közönség. A könyv tulajdonképpen a korábbi években már több kiadást is megért “Érd a sajtó tükrében” című kötetek újragondolt formája. A kötet a 19. század végétől egészen a 1970-es évek elejéig a városról megjelent újságcikkeknek, írásoknak a gyűjteménye, ami néhol kiegészült egy-egy nyomtatásban meg nem jelent szöveggel is. Ahogy szerző fogalmazott, ebből gyakorlatilag kirajzolódik Érd történelme. Urbán László hozzátette, bár most még bizonytalan a dolog, de reméli, hogy lesz folytatása ezeknek a könyveknek.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

 

Címkék