Anyatejes világnap Érden

Az Egészségügyi Szervezet és az UNICEF 1992-ben indította el programját a csecsemők egészséges táplálása érdekében, azóta augusztus 1-je világszerte a Szoptatás Világnapja, de van, ahol más időpontot választanak a helyi igényekhez igazodva. Érden pénteken délelőtt rendezték meg az Anyatejes Napot, mely az anyatejes táplálás fontosságára hívja fel a figyelmet.

Hasonló tartalmaink:

Dr. Kőszegi Gábor nyitó szavai után vette kezdetét az Anyatejes Nap a Szepes Gyula Művelődési Központban. A rendezvény célja, hogy népszerűsítse az anyatejet, és hogy minél több kismama szoptasson. Az Anyatejes Nap idén az Érdi Védőnői Szolgálat valamint a Kötelék-Érd Térségi Közösség a családokért közös szervezésében jött létre és némiképp a program is változott, az eddigi előadások helyett ezúttal kerekasztal beszélgetés és filmvetítés várta az odaérkezőket.

Bognár Krisztina védőnő elmondta, hogy az anyatej egy biológiai norma, és az a cél, hogy minden édesanya próbáljon anyatejet adni gyermekének, hiszen számukra ez az ideális táplálék. A gyermeküket szoptató anyák számát tekintve Érd az országos átlag felett van.

Az Egészségügyi Világszervezet hat hónapos korig kizárólagos anyatejes táplálást ajánl. A védőnő azt is elmondta, hogy addig kell szoptatni egy gyermeket, amíg mindkettejük számára örömet okoz, és ma már elfogadott az, hogy egy 3-4 éves gyermek kiegészítő táplálékként olykor-olykor anyatejet fogyaszt.

Would you like to replay the video?
Címkék