Az egy éve elhunyt Mészáros László, érdi festőművész emlékére nyílt kiállítás tegnap a Szepes Gyula Művelődési Központban. Az eseményre az Érdi Napok idei rendezvénysorozatának keretében került sor.  

Hasonló tartalmaink:

 

 

 

 

A emlékkiállítás megszervezése a Művelődési Központ igazgatónőjének, Szedlacsek Emíliának az ötlete volt, aki a tárlat megnyitóján elmondta, Mészáros Lászlóról neki, és mindazoknak, akik személyesen is ismerték őt, elsősorban mindig a vidámság és a életöröm jut az eszükbe.
Az 1946-ban Sárváron született Mészáros László a nyolcvanas években költözött Érdre. Az építőipari technikum mellett a Magyar Képzőművészeti Főiskolát is elvégezte. Festészetére a realista, expresszív árnyaltság volt jellemző. Alkotásainak egyik visszatérő motívuma a ló volt. Mészáros László rendszeresen kiállító művész volt. Ugyanakkor a festmények mellett táblaképek is fűződnek a nevéhez, melyek közül az egyik éppen városunkban található. A “II. Lajos Sárkány Ambrus udvarában” című pannó jelenleg az érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumban látható. Természetesen ez az alkotás a most megnyílt tárlaton nem szerepel, azonban a szervezők így is megpróbáltak átfogó képet adni sokszínű pályafutásáról. A festőművész munkásságát Feledy Balázs művészettörténész is méltatta, aki úgy fogalmazott, bár szomorúak vagyunk, ennek ellenére van vigaszunk. Van vigaszunk, hiszen Mészáros László művész volt.

Az emlékkiállítás szeptember 28-áig tekinthető meg a Szepes Gyula Művelődési Központban.

 

Would you like to replay the video?

 

fotók: Boros Sándor

 

 

Címkék