A közgyűlés rendkívüli ülést tartott az özönvízszerű esőzés miatt

Az ülésen az elmúlt napok rendkívül csapadékos időjárása okozta problémák megbeszélésére került sor. A tájékoztatóból az is kiderült, hogy a csatornahálózatba olyan mennyiségű csapadékvíz került, amely a szennyvízelvezető rendszer működésében is zavart okozott, az alsóbb területeken számos helyen a szennyvíz elhagyta a hálózatot is. Rácz Beatrix az Érdi Csatornaművek ügyvezetője a képviselő testületnek elmondta, hogy a szennyvíztisztító telep napi 15000 m3 kapacitását jelentősen meghaladta a kritikus időszakban beérkezett mennyiség, ez köszönhető annak is, hogy sokan a csatornahálózatba vezetik az esővizet.

Hasonló tartalmaink:

A csatornázási projekt felelőse Kovács Péter Barna az ülésen hangsúlyozta, hogy a hálózat jól működik, a szennyvíz-elvezetési feladatokat maradéktalanul ellátja. Probléma akkor adódhat, ha nem odavaló anyagok, vagy nagyobb mennyiségű csapadék kerül a rendszerbe. A hálózatot nem vízelvezetési feladatok ellátására tervezték – tette hozzá a szakember.

Az Erzsébet utcánál kialakult dugulás miatt további, a biztonságot szolgáló műszaki megoldásokat alkalmaznak a jövőben. A hálózat terhelésének csökkentését záportározók létesítésével el lehet érni – hangsúlyozta Tóth Tamás alpolgármester, aki hozzátette, a csatornahálózat az alapja annak, hogy a városban elkezdődhessenek a vízelvezetési rendszer kialakítási munkálatai, ez a csatornázáshoz hasonlóan több milliárd forintos forrást igényel.

A testületet és az illetékes szervek vezetőit arra kérte a polgármester, hogy alakítsanak ki olyan technológiákat, eljárásokat, amelyek a csapadékvíz okozta problémák műszaki megoldását jelentik a jövőben.

 

Would you like to replay the video?

 

Címkék