Még az idén új játszóterek épülnek Érden

Érd Megyei Jogú Város közgyűlése rendkívüli ülést tartott csütörtök délelőtt. A képviselők hat napirendi pontot tárgyaltak, melyből három parkvárost érintette. A testület elfogadta a Töhötöm utcában tervezett játszótér megvalósításáról szóló beruházási célokmányt is. Ezzel együtt idén három új játszótér épül a városban, egy pedig megújul és kibővül.

Hasonló tartalmaink:

Dr. Bács István alpolgármester az ülést követően elmondta, hogy ingyenesen átvette a város a tavaly elkészült közvilágítási hálózatot amely a Bem téri Interspar áruház beruházással egyidejűleg épült ki, a beruházó NIF Zrt. jóvoltából. A törvény kimondja ugyanis, hogy országos közút esetén a tulajdonos üzemeltetésébe kell adni a közvilágítási hálózat  fejlesztésével létrehozott közműelemeket. A hivatalos átadás-átvételre pedig most került sor.

Szintén parkvárost érintette az a döntés, amelyben módosították a Szepes Gyula Művelődési Központ és a Csuka Zoltán Városi Könyvtár alapító okiratát, hiszen elkészült az új Parkvárosi Közösségi Ház amit az Interspar épített a Gépész utca és az Aszfaltozó utca sarkán. A döntésekre azért volt szükség, mert ebbe az épületbe költözik a könyvtár, ami egy teljes státuszt kapott, s amelynek köszönhetően hosszabb nyitvatartásra lesz lehetőség, mint korábban. A művelődési ház pedig szakmai tartalommal és programokkal tölti fel az új közösségi házat, amihez két státuszt kapott az intézmény. Az üzemeltetéssel pedig az Érdi Városfejlesztési és Szolgáltató Kft-t bízta meg a közgyűlés, amiről szintén most született döntés – mondta az alpolgármester. Az új Parkvárosi Közösségi Ház ünnepélyes átadását 2017. szeptember 7-én 11 órakor tartják.

Még az idén három új játszótér épül a városban, és teljesen megújul és kibővül a Bádogos utcai játszótér. A város fontos célnak tartja, hogy a város különböző területein újabb közösségi zöldfelületek jöjjenek létre, növelve ezáltal a közelben lakók életminőségét, komfortérzetét. Egy újabb játszótér kialakításának tervezett helyszíne a Töhötöm u. mentén valósul meg, az ehhez szükséges ingatlanokat már korábban megvette és elbontotta a város. Az új játszótéren többek között lesz homokozó, fészekhinta, mászótorony, csúszda, további hinták és pihenőpadok is. A végleges átadási határidőt jövő év március végében határozták meg, de ha az időjárás engedi, akkor akár november végére megépülhet az új játszótér.

21199363_1599573483426070_7428313358553182325_o

Címkék