Döntött a Közgyűlés a kamerarendszer bővítéséről

Több mint száz új kamerát szerelnek fel a közbiztonság javítása érdekében, módosították a Helyi Építési Szabályzatot, elfogadták az előterjesztést részönkormányzat létrehozásáról Sasváros és Újtelep városrészekben, nem változnak a temetői díjak a következő évben. Közgyűlési összefoglaló.

Hasonló tartalmaink:

A Modern Városok Program forrásából valósulhat meg a kamerahálózat bővítése – erről is döntés született a novemberi Közgyűlésen, ahol a testület egyhangúlag elfogadta a beruházást. A fejlesztés első üteme már 98 százalékosan működik, a második ütem megvalósításához is szakértőt vontak be, valamint kikérték a rendőrség véleményét is a kamerák elhelyezését illetően. Az újabb kamerák telepítésével a közbiztonság javítása a városvezetés célja. Bács István alpolgármester elmondta, hogy a jelenlegi kamerarendszer már egy hónapja működik és azóta tizenöt rendőrségi megkeresés érkezett a kamerafelvételek kapcsán. A bővítés újabb 200 millió forintból valósulhat meg, a Modern Városok Program pénzügyi forrásából.

Elfogadta a Közgyűlés a Helyi Építési Szabályzat módosítását, amely három helyszínt érint: Ófalu fejlesztése kapcsán a Minaret és a Hamzsabég tér területe, a Rozsnyói utca területe, ahol négycsoportos óvoda építését tervezik, valamint az ipari park területe, ahol ötágú körforgalmat terveznek, ezért volt szükség a HÉSZ módosítására.

- Ide egy új ötágú körforgalmat kellett tervezni a Tárnoki – Dózsa György út, folytatásaként, így Tárnokon is megoldódik majd egy neuralgikus közlekedési probléma, valamint három új buszmegállót is ki fognak alakítani a beruházás során. Egyet Székesfehérvár felé menő irányba, egy dupla buszmegállót pedig Érd felé tartó irányba, így akár ott egy buszvégállomás is elképzelhető majd a jövőben – emelte ki Bács István alpolgármester.

Zöld utat kapott a településrészi önkormányzat létrehozása is, amely Sasváros és Újtelep városrészeken, Érd dél-nyugati részén jön majd létre. A településrészi önkormányzatra azért van szükség, mert ez jogszabályi feltétele egy fiókgyógyszertár létrehozásának, amit a területen épülő új egészségügyi központba tervez a városvezetés.

- Így annak a területnek az ellátása gyógyszertár, felnőttháziorvos, gyermekháziorvos és védőnők tekintetében teljesen megoldódik majd. Három képviselőt és két külsős bizottsági tagot neveztünk ki, a településrészi önkormányzat elnöke Mórás Zsolt, a körzet helyi képviselője lett – mondta el Bács István.

kozgyules_esku

A temetői díjak is változatlanok maradnak a 2019-es évben, a testület nem látta indokoltnak a díjak változtatását.

Voltak a Közgyűlésen vitás kérdések is, többek között a Helyi Építési Szabályzat módosítása kapcsán alakultak ki ellentétek a képviselők között.

- Az ellenzéki frakció tartózkodott a Helyi Építési Szabályzat módosításától: a Minaret környékének rendezésével semmi problémánk nem volt. Egyetlen problémánk az Elvira major melletti 40 hektáros területtel volt, hiszen csúszásban van a városvezetés a beígért ipari park kapcsán. Illetve nem kaptunk tájékoztatást arról, hogy jelen pillanatban hogy áll ez a projekt. Azt gondolom, hogy a városnak ipari parkra szüksége van, az ennek köszönhetően befolyó iparűzési adóra is szüksége van és munkahelyteremtésre is szüksége van. Mi ezt támogatjuk – mondta el az ülés végén Szűcs Gábor képviselő.

Címkék