Igen a Batthyány 2028 program célkitűzéseire

Érd közgyűlése ellenszavazat nélkül elfogadta a Batthyány 2019-2028 fejlesztési program célkitűzéseit, és felkérte a polgármestert, hogy széles körű társadalmi vitát készítsen elő és azt bonyolítsa le, majd annak eredményét tárja a közgyűlés elé. Ez a társadalmi egyeztetés a napokban elkezdődött, egy kérdőív közzétételével.

Hasonló tartalmaink:

A négy pilléren – gazdaságfejlesztés, intézményfejlesztés, infrastruktúra-fejlesztés és a nemzeti vagyon hasznosítása – álló program vázát a város vezetői és a hivatal szakértői állították össze. Az előterjesztés szerint e tervek megvalósításához mintegy 120 milliárd forint szükséges.

T. Mészáros András polgármester elmondta: kiemelt figyelmet kell szentelni a gazdaságfejlesztési övezet létrehozására, hogy új munkahelyek keletkezzenek, egyre kevésbé legyen Érd alvóváros, és több iparűzési adó-bevételhez jusson.

– Jelen pillanatban 40 hektárt vásároltak meg az állam részéről a NIPÜF képviselői a gazdaságfejlesztési övezet céljára. Reményeink szerint a jövő év első felében a közművesítést is elvégzik, majd elkezdődhet a terület betelepítése – tette hozzá.

T. Mészáros András az ülésen elmondta: hamarosan befejeződik a térfigyelőrendszer első kétszáz millió forintos programjának végrehajtása. A kameraprogramnak lesz folytatása is: ebben a városi intézmények, illetve közterek kapnak majd nagyobb figyelmet.

Elhangzott az is, hogy a tervek szerint a Hivatalnok utcából a tüdőgondozó a szakorvosi rendelő most felújított szárnyába költözik, a gyermekorvosok és a védőnői szolgálat pedig a Hivatalnok utcai épületbe, annak felújítása és átalakítása után.

A képviselők megszavazták, hogy a város pályázatot nyújt be a papi földek (vagyis a záportározó és szabadidőközpont) és a városközpont közötti terület kerékpáros közlekedésének fejlesztése érdekében (kijelölés, táblázás), valamint a Velencei út – Fehérvári út 2,2 kilométer hosszú szakaszán kerékpársáv kialakítására, és közterületi kerékpártámaszok építésére.

A baloldali ellenzék az ülésen jelezte: a Batthyány 2019-2028 program tervezetével kapcsolatban minél szélesebb körű lakossági egyeztetést tart szükségesnek. Mint Szűcs Gábor (MSZP) az ülést követően elmondta: szeretnének minél több lakost bevonni a társadalmi vitába, akár úgy, hogy az egyes alappillérekről – mint például a gazdaságfejlesztés – külön fórumokat tartanak, külön kérdőívek születnek.

A Batthyány 2028 Program végleges kialakítását konzultáció előzi meg az érdi lakosokkal. T. Mészáros András polgármester minden érdi lakost arra biztat, töltse ki a “Batthyány 2028 Program – Az 50 éves város terve” című kérdőívet 2018. december 31-ig. A kérdőív IDE  kattintva elérhető.  

 

 

 

 

Címkék