A Fészekért futottak

Negyedik alkalommal rendezték meg ma délelőtt a jótékonysági futást a Fészek Gyermekvédelmi Egyesület javára. A rossz idő dacára mintegy kétszázan álltak rajthoz, hogy támogassák a krízishelyzetbe került gyermekeknek otthont adó épület felújítását. A rendezvény másik célja a nevelőszülők toborzása volt, de aki “csak” azért jött, hogy jól érezze magát, az sem távozott csalódottan, hiszen a futás mellett családi programok várták az érdeklődőket.

Hasonló tartalmaink:

Hálásak vagyunk mindenkinek, aki támogatott bennünket. 2003 óta működtetünk átmeneti otthont a Karolina utcában, amely tizennégy krízishelyzetbe került gyermeknek – és sok esetben a szüleiknek is – biztosít elhelyezést – mondta tudósítónknak Kisnémet Dávidné Irma otthonvezető, hozzátéve: a befolyt összegből modernizálni szeretnék a bútorokat és felújítani a vízhálózatot.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A hűvös idő ellenére mintegy kétszázan álltak rajthoz, hogy teljesítsék a tíz, hét és fél, öt, két és fél, vagy akár egy kilométeres távot. Együtt futottak kicsik és nagyok, „veterán” futók és a nemes célért tornacipőt húzó fiatalok. Szekeres Adrien énekesnő is indult a rendezvényen. Mint  mondta, már az első Fészek jótékonysági futásra is eljött; szeret személyesen részt venni az ilyen akciókban, és nem csak a plakáton adni hozzájuk a nevét.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nemcsak Érdről, hanem a környező településekről is érkeztek támogatók; egy hölgy a kerekesszékes barátnőjével állt rajthoz.
– Budapestről jöttünk. Emese rendszeresen jár a Suhanj! Alapítvánnyal a Margit-szigetre, én pedig önállóan szoktam futni. Nagyon örültünk neki, hogy most együtt állhattunk rajthoz – mondta mosolyogva Alíz, aki hét és fél kilométert vállalt, maga előtt tolva Emesét.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A jótékonysági rendezvényen minden érdeklődőt szívesen láttak; aki nem szeretett volna sportolni, az sem unatkozott, hiszen családi (kézműves foglalkozás, arcfestés, ugrálóvár) és színpadi programok várták kicsiket és nagyokat.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ez utóbbiak természetesen a sportról szóltak: a futókat Bartos Dávid többször Ironman, triatlonista, edző, valamint Zólyomi-Zsirkai Noémi edző és kislánya, Panka melegítette be, a forró hangulatról pedig a Diamond Fitness zumba csapata, a B-Cool Dance Team S.E., a J.P. Dance Company, valamint az SZTC Táncszakosztály gondoskodott. Színpadi bemutatót tartott az Érdi Kyokushin Karate SE is.

Aki személyesen nem tudott megjelenni az eseményen, de szívesen támogatná az otthon felújítását, arra is van lehetőség banki átutalással a Fészek Gyermekvédő Egyesület OTP Bank. Nyrt.-nél vezetett bankszámlájára: 11742111-20027928 (a közlemény rovatba írják be “Jótékonysági futás”).

 

Címkék