Sajtótájékoztató

Megtartotta szokásos szerdai sajtótájékoztatóját T. Mészáros András polgármester a Polgárok Háza dísztermében. A tájékoztatón szó volt munkahelyteremtésről, az M7-es csomópontjának fejlesztéséről valamint közbiztonságról is.

 

 

Almafogyasztást népszerűsítő kampány

A kormány azt szeretné, ha az őszi-téli időszak egyik legfontosabb egészségvédő gyümölcséből sokan és sokat fogyasztanának – mondta el a kormányszóvivő, Kurucz Éva. Ha minden ember naponta legalább egy almával többet tesz bele a kosarába, azzal több száz magyar munkahely megőrzéséhez járul hozzá – tette hozzá. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pedig arról beszélt, hogy több akciót is indítottak, és a termelőket is többféle támogatással segítik.

 

 

Munkálatok a templomkertben

Látványos részéhez érkezett a Kálvin téri református templom kertjének átalakítása. A munkálatokat még szeptember elején kezdték meg a szakemberek. A kivitelezés keretében új kerítés készül, valamint kertrendezésre is sor kerül. A részletekről Erdélyi Takács István, református lelkész adott tájékoztatást.

 

 

Megemlékezés

A holokauszt áldozataira emlékeztek tegnap délután az érd-ófalusi zsidó temetőben. A megemlékezést az érdi székhelyű Dunamenti Zsidó Kulturális Egyesület szervezte.

 

 

Közélet, kultúra, sport

Szeptember 18-án, csütörtökön ismét megjelenik Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja, az Érdi Újság. A lap tartalmáról ez alkalommal is a főszerkesztőt, Bognár Nándort kérdeztük.

 

 

Időjárás

Csütörtökön reggel többnyire derült időre ébredhetünk, csupán a főváros környékén lehet kicsit felhősebb az ég, de csapadék nem valószínű. Foltokban pára, néhol köd képződhet. A keleti, délkeleti szél gyenge, mérsékelt marad. A legalacsonyabb hőmérséklet 7 és 13°C között alakul. Napközben sok napsütésre, kevés felhőre, kellemes, kora őszi időre van kilátás. A Dunántúlon többfelé élénk lökések kísérhetik a déli-délkeleti szelet. Délutánra 21 és 25°C közé melegszik a levegő.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék