Milyen nagyszabású fejlesztések várhatók Érden a közeli jövőben; mit tartalmaz a városi gazdaságfejlesztési program; mitől különleges Mészáros László festőművész emlékkiállítása a művelődési központban; mit tartalmaz a drogellenes stratégia cselekvési terve; hogyan viselte el a szennyvíztisztító azt a hatalmas mennyiségű csapadékot, amely a csatornán bezúdult szeptember második hétvégéjén – sok egyéb olvasnivaló mellett ezekről a témákról tudhat meg sok mindent, aki fellapozza az Érdi Újság idei harminchatodik, szeptember 25-én megjelent számát.

Hasonló tartalmaink:

 

 

 

Kezdődik az M7 és az M0 csomópontok átépítése

Az M7-Iparos úti csomópont átépítésétől hangos az érdi sajtó. Új bevásárlóközpont épül, benne könyvtárral és önkormányzati irodákkal, sőt, átépül a buszvégállomás is, ezeken kívül még ősszel kezdetét veszi az M7-M0 csomópont átépítése is. A fejlesztésekről Loppert Dánielt, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetőjétől és Bács István polgármesteri főtanácsadótól kért tájékoztatást az Érdi Újság munkatársa.

3. oldal

 

 

Lendületet kap a helyi gazdaság – Ipari park és inkubátorház is lesz Érden

 

Új csarnokot épít a PRETTL Kft., jövő év folyamán felépülhet a Bem téri Interspar, megkezdődhet az M7-es le- és felhajtójának építkezése, megújult az ófalusi polgárőr-székház, és várhatóan tavasszal az új rendőrkapitányság építkezése is elindul – e fejlesztésekről számolt be T. Mészáros András múlt szerdai sajtótájékoztatóján, hozzátéve: az érdi gazdaságfejlesztési program elnyerte az illetékes szaktárcák tetszését, ennek köszönhetően 2015-ben várhatóan megépül Érd ipari parkja, és egy inkubátorházat is létrehoznak.

4. oldal

 

 

Dinamikus, életigenlő, historikus képek – Mészáros László festőművész emlékkiállítása a művelődési központban

 

Leginkább vidámságára, harsogó jókedvére emlékeznek azok, akik személyesen is ismerték Mészáros László festőművészt, de ez az életigenlés a képeiből is áradt, ezért szerették őt oly sokan Érden, ahol csaknem harminc évig élt és dolgozott. A tavaly szeptemberben elhunyt alkotónak az Érdi Napokon, szeptember 11-én nyílt kiállítása a Szepes Gyula Művelődési Központban.

7. oldal

 

 

A drog ellen a szülők bevonásával – A közgyűlés elfogadta a stratégia cselekvési tervét

 

Ma már követhetetlenek a szintetikus drogok fajtái és összetevői, miközben beszerezni szinte gyerekjáték, és egyre fiatalabbak a felhasználók. Napjainkban már nemcsak a középiskolás korosztályt kell óvni a kábítószerektől, hanem a kiskamaszok is egyre veszélyeztetettebbek, ezért van szükség arra, hogy a szakemberek szervezetten vegyék fel a harcot a drogokkal szemben. Az érdi közgyűlés a ciklus utolsó ülésén felülvizsgálta a város drogstratégiáját, majd elfogadta a drogellenes stratégia 2014-2016 közötti cselekvési tervét is. Előtte a Sport, Ifjúsági és Közrendvédelmi Bizottság reggeli tanácskozásán részletesen is tárgyaltak erről a fontos témáról.

10. oldal

 

 

Ki kell vizsgálni az illegális szennyvízbekötéseket! – A szennyvíztisztító állta a próbát a rendkívüli esők idején is

 

Kiállta a próbát a szennyvíztisztító: elbírt azzal a hatalmas mennyiségű csapadékkal, amely a csatornán bezúdult szeptember második hétvégéjén. Az átlagos 9 ezer köbméter háromszorosa érkezett a tisztítótelepre, ami részben azoknak az ingatlantulajdonosoknak „köszönhető”, akik a csapadékvizet a csatornába vezetik – tönkretéve ezzel a telep biológiáját. Gondot okozott az is, hogy a megnövekedett kapacitással dolgozó szivattyúk rendre elakadtak a csatornába nem való idegen tárgyaktól, melyek a nem megfelelő használat során kerültek a rendszerbe.

11. oldal

 

 

Címkék