Lakossági fórum

2013 nyarán kezdődött, és jelenleg is zajlik Érd teljes ivóvízhálózatának a felújítása. A beruházásban részt vevő szakemberek ennek apropóján tartottak lakossági fórumot még múlt hét pénteken, ahol a munkálatok aktuális állapotáról valamint a még hátralévő feladatokról tájékoztatták az érdeklődőknek.

 

 

Díjkiosztó ünnepség

Sikeresen szerepeltek a 2014. évi Európai Virágos Városok és Falvak versenyébe benevezett magyarországi települések. Gyula város kategóriában arany, míg Zebegény a falvak között ezüstérmet szerzett. A díjkiosztó ünnepséget szeptember 26-án tartották Százhalombattán.

 

 

Magyarok Vására

Október 4-én, szombaton Érd Főterén ismét megrendezésre kerül az Magyarok Érdi Vására. A rendezvény hagyományaihoz híven ezen a napon is kézművesek sokasága mutatja meg magát Érden. Emellett a szervezők helyben készült hagyományos ételekkel, vásári műsorral várják az ide látogatókat. A vásár ideje alatt népi játszótér és kézműves foglalkozás várja a családokat.

 

 

Érd Körbe

Vasárnap tartották az idei Érd Körbe őszi rendezvényét. A főtérről induló kerékpáros felvonuláson több mint 2000 ember vett részt, a hagyományoknak megfelelően rövidebb és hosszabb távok közül is választhattak a résztvevők.

 

 

Döntetlen hazai pályán

Kézilabda csapatunk a Fehérvár együttesét látta vendégül az Érd Arénában az alapszakasz 5. fordulójában. Szoros csatában végül 21:21-es döntetlen született, így mindkét csapat egy ponttal gazdagodott. Az Érd jelenleg a hetedik helyen áll.

 

 

Rajzpályázat

Szeptember 30-án, éjfélig még be lehet küldeni a rajzokat arra a pályázatra, amelyet az Állatok Világnapja alkalmából hirdetett meg Érd Megyei Jogú Város és az ÖTHÉT Egyesület óvodásoknak és általános iskolásoknak. Az állatokkal kapcsolatos pályázatokat A/3-as rajzalapon kell beadni. A pályaműveket az érdi Tesco áruház ügyfélszolgálatán veszik át. Eredményhirdetésre október 4-én, szombaton az I. Érdi Állati Jó Családi Napon kerül sor.

 

 

Időjárás

Kedden reggelre is többfelé kialakulnak pára-, illetve ködfoltok, a hőmérséklet 5 és 10 fokig csökken. Napközben kitart a kellemes, nyugodt, napos idő, 21 és 23 fokos csúcshőmérséklettel. Mindemellett a légmozgás is országszerte gyenge lesz.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék