Sajtótájékoztató

Megtartotta szokásos szerdai sajtótájékoztatóját T. Mészáros András polgármester a Polgárok Háza dísztermében. A tájékoztató legfontosabb témája a vasárnapi önkormányzati választás volt, ezt a polgármester a demokrácia ünnepének nevezte és egyben hangsúlyozta, hogy a hétvégén a saját sorsunkról, az életünkről és nem utolsó sorban annak körülményeiről döntünk.

 

 

HPV elleni védőoltás

A világviszonylatban is rendkívül sikeres állami méhnyakrák elleni oltási kampány után több önkormányzat, így például Érd is úgy döntött, hogy az iskolai ingyenes oltási körből kimaradó 15 év alatti korosztálynak is biztosítják az oltóanyagot, és ezzel egy teljes korcsoport átoltottságát biztosítják. A mai napon két érdi diáklánynak adta be a védőoltást dr. Veres Judit gyermekorvos, aki ennek fontosságáról is beszélt.

 

 

Szúnyogirtás

Véget vetnek a vérszívók kellemetlenkedésének, Érden. Lakossági bejelentés alapján szúnyogirtás lesz a városban, csütörtökön. Rossz idő estén péntekre vagy szombatra halasztják az akciót. Az elmúlt időszakban sok volt az eső és kisebb felmelegedés várható a hét közepétől, így több lehet a szúnyog. Ezért is döntöttek az irtás mellett a szakemberek. Az irtószer emberre és állatokra nem, a méhekre viszont veszélyes. Az irtást ezért akkor végzik, amikor a mézgyűjtő rovarok már nem aktívak, de a méhészeket is előre értesítik.

 

 

Babhordozó Hét

Az Érd-Parkvárosi Református Gyülekezet ifjúsági házában tartották az idei Nemzetközi Babahordozó Hét érdi eseményeit. A kisgyermekes anyukák előadásokat hallgathattak meg néhány fontos a kismamákat leginkább érintő témáról.

 

 

Közélet, kultúra, sport

Október 9-én, csütörtökön ismét megjelenik Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja, az Érdi Újság. A lap tartalmáról ez alkalommal is a főszerkesztőt, Bognár Nándort kérdeztük.

 

 

Időjárás

Csütörtökön reggel délnyugat felől egyre többfelé csökken a felhőzet. Északon, északkeleten lesz még több felhő az égen, de csapadék itt sem valószínű. A többnyire mérsékelt déli-délkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. Hajnalra 9 és 14°C közé csökken a hőmérséklet. Napközben a legtöbb helyen szinte zavartalan lesz a napsütés. Többfelé azonban élénk, nyugaton, északnyugaton erős lesz a déli szél. Délutánra 20 és 26°C közé melegszik a levegő.

 

 

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék