Választási tudnivalók

Magyarország köztársasági elnöke az önkormányzati választást október 12-re tűzte ki. Vasárnap reggel 6 és este 7 óra között járulhatnak az urnákhoz a szavazók. A legfontosabb választási tudnivalókról Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet jegyző adott tájékoztatást híradónknak.

 

 

Út- és járdaépítés

Az Esküdt utca Alispán utca és vasútátjáró közötti rövid szakasza térkő burkolatot kapott, így most már zavartalan a gépjármű- a és gyalogosközlekedés is. A felújításra fordított összegből a Főnök utcában pedig egy 50 méteres járdaszakasz is létesült.

 

 

Tűzifa program

A fűtési szezon közeledtével azokon az 5 ezer fő alatti kistelepülésen élő rászorulókon is segít a kormány, akik tűzifával vagy szénnel fűtenek. Több mint 2 ezer település adta be pályázatát a szociális tüzelőanyag programra. A nyertes településekről a pályázatok feldolgozása és értékelése után várhatóan még októberben eredményt hirdet a Belügyminisztérium – mondta el Kurucz Éva kormányszóvivő.

 

 

Ünnepélyes átadó

Szerdán délután hivatalosan is átadásra került a megújult Diósdi Sportcentrum. A beruházás a Diósdi Önkormányzat és a Diósdi Torna Club együttműködésének köszönhetően valósult meg. A közel egy évig tartó kivitelezés során többek között, kicserélték a futballpálya füvét, lelátó és beléptető rendszer létesült, és felújították az öltözőket is. Az új létesítményt ünnepélyes kereket között avatták fel.

 

 

Fotókiállítás

Fotókiállítással és előadással emlékeztek az I. világháború kitörésének századik évfordulójára a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumban. A diákok Bende Iván fotóművész képein és Horváth Pál nyugalmazott tábornok szavain keresztült ismerhették meg az emberiség történelmének egyik legjelentősebb eseményét.

 

 

Időjárás

Pénteken is sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás, inkább csak északon jelenhetnek meg időnként felhők az égen. Több helyen megélénkülhet a légmozgás. Hajnalban mindössze 9 és 14°C közé hűl a levegő. Délután pedig kellemesen meleg időben lesz részünk, akár 20-26 fokot is mérhetünk.

 

 

Hasonló tartalmaink:
Címkék