Fotókiállítással és előadással emlékeztek az I világháború kitörésének századik évfordulójára tegnap a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumban. A diákok Bende Iván fotóművész képein és Horváth Pál nyugalmazott tábornok szavain keresztül ismerhették meg az emberiség történelmének egyik legjelentősebb eseményét.

Hasonló tartalmaink:

 


Mint azt az iskola igazgatója elárulta, a Gárdonyi iskolában látható kiállítás ötlete ugyan Bende Iván fotóművésztől származik, de az intézmény az első pillanattól fogva támogatta a kezdeményezést.

Tóth Tamás alpolgármester megnyitóját követően, az Érden élő dr. Horváth Pál nyugalmazott tábornok előadását hallgathatták meg a tanulók, aki – többek között – az I. világháború előzményeit idézte fel a diákoknak. Sok-sok évtizeddel a pusztítások után, immár békeidőben készít képeket az első világháború hadszíntereiről Bende Iván fotóművész, aki verses képeknek is nevezi ezeket az alkotásokat.

Bende Iván úgy fogalmazott, elsősorban a békesség vonzotta, amikor ezeket a fotókat készítette. Bende Iván fotóművész kiállítása a hét végéig tekinthető meg a Gárdony Géza Általános Iskola és Gimnázium aulájában.

 

 

Would you like to replay the video?

 

 

fotók: Boros Sándor

 

 

Címkék