Jól, illetve jelesen értek az érdi gimnazisták

Befejeződött az érettségi időszak a 2017/18-as tanévben: a Vörösmarty gimnázium diákjai 4,6-os átlaggal maturáltak. A Gárdonyi gimnazistái is jól teljesítettek ebben a tanévben. Mint az intézményvezetők az ÉrdTV Párbeszéd című műsorában elmondták, a most érettségizettek jelentős többsége készül továbbtanulni.

Hasonló tartalmaink:

Kimagasló tanulmányi eredményeket értek el a VMG-s diákok a 2017/18-as tanévben: a 769 fős gimnáziumban a tanulmányi átlag 4,6 lett – mondta el Szilasné Mészáros Judit intézményvezető az ÉrdTV Párbeszéd című műsorában.

Az igazgatónő hozzátette: a most végzett 157 tanuló is kiváló érettségi eredményeket produkált. Az emelt szintű érettségik átlaga 73,7 százalék, a közép szintűeké 84,7 százalék lett. Osztályzatra kivetítve a teljes érettségi átlag 4,63. Szilasné Mészáros Judit elmondta azt is: a diákok több mint 95 százaléka nyelvvizsga birtokában vágott neki az érettséginek.  A Vörösmarty gimnáziumban most végzett tanulók többsége egyetemen tervezi a továbbtanulást – nem ezt mutatja az is, hogy a 157 diák 220 emelt szintű érettségire jelentkezett.

A Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium gimnáziumi tagozatára járó diákok 4,1 tizedes átlaggal zárták a tanévet. Mint Pintérné Bernyó Piroska intézményvezető az ÉrdTV-nek elmondta, a diákok 84 százaléka kíván továbbtanulni valamilyen felsőoktatási intézményben.

– Gimnáziumi tagozatunkon a 4-es általános iskolai tanulmányi átlag felvételi követelmény. Ehhez mérjük a gimnazisták későbbi tanulmányi eredményeit. Mivel ezek elérik, illetve meghaladják a 4-es átlagot, elmondható, hogy hozzá tudunk tenni diákjaink tudásához – tette hozzá Pintérné Bernyó Piroska, aki elmondta azt is: diákjaik az előző évinél jóval több tanulmányi és sportversenyen vettek részt, sok országos és nemzetközi eredmény született.

Címkék