Jól, illetve jelesen értek az érdi gimnazisták
2018
júl. 12

Jól, illetve jelesen értek az érdi gimnazisták

Befejeződött az érettségi időszak a 2017/18-as tanévben: a Vörösmarty gimnázium diákjai 4,6-os átlaggal maturáltak. A Gárdonyi gimnazistái is jól teljesítettek ebben a tanévben. Mint az intézményvezetők az ÉrdTV Párbeszéd című műsorában elmondták, a most érettségizettek jelentős többsége készül továbbtanulni.

Tovább...
“Ma szárnyat bontott egy sereg diák”
2018
máj. 4

“Ma szárnyat bontott egy sereg diák”

Százötvenhét diák ballagott el péntek délután az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. Búcsúztak a diáktársaktól, a tanároktól és a tantermektől, ahol négy-nyolc évet töltöttek. Ahogy az iskolában már hagyomány, az ünnepség végén léggömböket eresztettek az égbe – ez jelképezte az iskolai sérelmek, gondok elengedését, hogy csak a jóra, szépre emlékezzenek a diákok.

Tovább...
“Tavaszi szél verset áraszt”
2018
ápr. 13

“Tavaszi szél verset áraszt”

A Vörösmarty Gimnáziumban még a korlátokról is versek - ha nem is folytak, de - lógtak április 11-én, a költészet napján. A szervező pedagógusok úgy nyilatkoztak, ezzel szerették volna elérni, hogy az épületet járva is megragadja a nap szellemisége a diákokat, és hogy a fiatalok megtalálják az utat a költészethez.

Tovább...
Inspiráló lett Szabó Roland érdi pedagógus
2018
ápr. 5

Inspiráló lett Szabó Roland érdi pedagógus

Valamiféle kulturális sokk kell ahhoz, hogy a középiskolások elhiggyék, az irodalom egy élő dolog - véli Szabó Roland, az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium magyar-történelem szakos tanára, aki éppen ezért két-három napos verseket is bevisz irodalomóráira, lefújva ezzel a port az irodalomról. A pedagógus az Eduline-nak adott interjúban úgy fogalmazott, "az nem irodalomtanítás, hogy a tanár bemegy, elmondja a tananyagot, aztán visszakérdezi dolgozatíráskor", az irodalmi műveket pedig nyugodtan ki lehet emelni abból a korból, amelyből származnak.

Tovább...
Jótékonysági koncert a kárpátaljai oktatásért
2018
márc. 8

Jótékonysági koncert a kárpátaljai oktatásért

Az ukrajnai magyar nyelvű oktatás ügyének támogatása volt a célja annak a jótékonysági gálaműsornak, amit a napokban rendeztek a Vörösmarty gimnáziumban. A tantestület harminchat tagja négynapos szakmai úton vesz részt Kárpátalján; a Nagyberegi Református Líceumot nemcsak szakmailag, hanem anyagilag is megpróbálják segíteni.

Tovább...
Egészségnevelés, másképp
2018
feb. 25

Egészségnevelés, másképp

Különleges egészségnevelési országos program indult, TANTUdSZ néven, az érdi VMG bevonásával. A hetedikes és kilencedikes diákok rendhagyó órákon ismerkedhettek meg az újraélesztés technikáival. A programban a fiatalokhoz alkalmazkodó, innovatív módszereket alkalmaznak.

Tovább...
“Nemzeti fény a cél”
2017
dec. 22

“Nemzeti fény a cél”

Gazdag ének- és zeneműválasztékkal, számos vendégelőadóval rendezett Hornyák Tamás karnagy adventi koncertet a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban december 20-án, szerda este.

Tovább...
A búcsú kezdete
2017
nov. 26

A búcsú kezdete

A Vörösmarty gimnázium öt végzős osztályának százötvenhat diákjára tűzték fel pénteken az osztályfőnökök az iskolához való tartozást, és egyben az elválást szimbolizáló szalagot. A tizenkettedik évfolyam fiataljai két-két osztálytánccal, az itt töltött éveiket visszaidéző filmmel és az évfolyamkeringővel kezdték meg a búcsút a Vörösmarty gimnáziumtól.

Tovább...
Ahol élmény a természettudomány
2017
nov. 17

Ahol élmény a természettudomány

A természettudományos tantárgyak – biológiai, kémia és fizika – élményszerű oktatásáról tartottak bemutató foglalkozásokat szerdán a Vörösmarty gimnáziumban, általános és középiskolai szaktanároknak. Az előadásokkal, műhelyfoglalkozással egybekötött bemutatókat az Őszi Pedagógiai Napok keretében rendezte a VMG, amely idén nyerte el az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet.

Tovább...
VMG-sek Doberdónál
2017
nov. 12

VMG-sek Doberdónál

Az első világháború egyik legnagyobb diadalát, a caporettói áttörést éppen száz éve, 1917. október végén aratta az Osztrák-Magyar Monarchia és német szövetségese az olaszok felett. Ebből az alkalomból kelt útra a Vörösmarty Mihály Gimnázium 42 diákja öt kísérő tanárral, hogy a helyszínen ismerje meg az eseményeket, és fejet hajtson az itt harcoló hősök előtt.

Tovább...