Egészségnevelés, másképp

Különleges egészségnevelési országos program indult, TANTUdSZ néven, az érdi VMG bevonásával.  A hetedikes és kilencedikes diákok rendhagyó órákon ismerkedhettek meg az újraélesztés technikáival. A programban a fiatalokhoz alkalmazkodó, innovatív módszereket alkalmaznak.

Hasonló tartalmaink:

Tanulj, Taníts, Tudd! (TANDTUdSZ) néven indult egy különleges ifjúságnevelési program, amelynek tagjai többek közt a SOTE, illetve az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának tanárai, az EDUVITAL Nonprofit Egészségnevelési Társaság szakemberei, valamint országosan négy gimnázium – közte az érdi Vörösmarty – pedagógusai.

A program célja az egészségnevelés, méghozzá a fiatalokhoz alkalmazkodó, innovatív módszerekkel. Mint azt Falus András akadémikus (SOTE), a munkacsoport vezetője hangsúlyozta: a fiatalabb korosztályok megfelelő magatartásában rejlik társadalmunk hosszabb távú pozitív jövője, testi-lelki egészsége.

Az egészségnevelési program keretében  pénteken tartottak rendhagyó órákat a VMG 7-ik és 9-ik osztályos diákjainak; a fő téma az újraélesztés volt. Olyan alapvető technikákkal ismerkedhettek meg a fiatalok, amelyeket akár az utcán is alkalmazhatnak.

A TANTUdSZ programban nagy szerepe van a Finnországból hozott módszernek, a kortárs oktatásnak: a SOTE és az ELTE e célból kiképzett hallgatói adják tovább tudásukat a középiskolásoknak. A kortárs oktatás lényege, hogy nem egy újabb felnőtt magyaráz a gyerekeknek, hanem egy életkorban hozzájuk közel álló. A VMG-ben is interaktív, játékokkal, visszajelzésekkel gazdagított rendhagyó órák zajlottak pénteken, amelyeknek még lesz folytatásuk.

Címkék