“Nemzeti fény a cél”

Gazdag ének- és zeneműválasztékkal, számos vendég előadóval rendezett Hornyák Tamás karnagy adventi koncertet az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban december 20-án, szerdán este.

Hasonló tartalmaink:

A házigazda gimnázium Vox Juventutis Vegyeskara mellett fellépett az Érdi Harmónia Vegyeskar, illetve meghívták a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium Margaréta Kórusát is, mert -, mint azt Hornyák Tamás karnagy a koncert előtt elmondta, – fontos, hogy a szomszéd városok figyeljenek egymásra, ismerjék meg egymás munkáját, találkozzanak. “Egy vonatmegállóra vagyunk egymástól, de néha az embernek az az érzése, mintha fényévekre lennénk”, fogalmazott, és beszédét egyetértő tapsvihar követte a közönség soraiban.

A műsor összeállítása is elképesztően gazdagrétű volt: Kölcsey Nemzeti fény a cél című költeményét Bárdos Lajos megzenésítésében adta elő a Vox Juventutis Vegyeskar, majd ezt egy könnyűzenei szám követte, Rag’n'Bone-tól az “As you are”. A karnagy azzal indokolta a választást, hogy “a szám nagyjából arról szól: tudom, sok a problémánk, de ha a karjaimban tarthatlak, elfelejtek minden bajt, és úgy fogadlak el téged, ahogy vagy.” “Nem hiszem, hogy ennél jobb karácsonyi üzenet kell”, tette hozzá a Hornyák Tamás. A 6.E osztály tanulói betlehemes játékkal lepték meg a közönséget, majd az est abszolút fénypontját a közös éneklések adták, aminek zenei kíséretét az Érdi Kamarazenekar szolgáltatta Rédai Erzsébet vezetésével.

Itt belehallgathat az est egyik fellépőjének, a Vox Juventutis Vegyeskarnak a produkciójába, illetve meghallgathatja Hornyák Tamás karnaggyal készült interjúnkat is:

Címkék