Jobb adni, mint kapni

A Harmóniáért Közhasznú Egyesület december 21-én, csütörtökön délelőtt tartotta karácsonyi rendezvényét a parkvárosi Közösségi Házban. A fellépő művészek mellett az egyesület dolgozói személyesen is több dologgal készültek az alkalomra.

Hasonló tartalmaink:

Maximovits Ibolya, az egyesület elnök asszonya köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy vegyük észre magunkban és embertársainkban a jót, a szépet és a szeretetet. „Mert a karácsony csak egy szó, ami attól lesz szép, hogy mi milyen tartalommal töltjük meg. Figyeljünk hát ezekben a napokban jobban gyermekeinkre, szüleinkre, társainkra és azokra, akiknek nincs kivel tölteniük az ünnepet. Mert sokkal jobb adni, mint kapni.”, érvelt a Piramis együttes Ajándék című dalát idézve: „A világ bármely részén élsz és bárki vagy,/Szeretném, hogy légy ma este egy kicsit boldogabb,/ Kívánj igazi ünnepet, kívánj igazabb életet,/ Ahogyan én neked.” Kiemelte, hogy „ebben az anyagias világban pénzért sok mindent el tudunk érni, de egy valamit nem: a szeretetet. Mert azt csak kiérdemelni lehet.” Végül megköszönte kollégáinak a munkájukat, és áldott, békés ünnepet kívánt az egybegyűlteknek.

 Az első fellépő Noé bárkája zenekar karitatív koncertet adott. Produkciójuk után, a közönség soraiból Éva néni kért szót, aki Dönrentey Ildikó egyik írását olvasta fel. A délelőtt másik fellépője, Szigeti Eszter nem a színpadon, hanem a hallgatóságához lépve, őket megölelve, arcukat vagy karjukat megsimogatva adta elő műsorát, míg Varga Zoltán billentyűn kísérte.

Gebri Kornél záróbeszédében kifejtette az egyesület célkitűzést. Mint mondta: „Az ünnep hangulatában a másik emberre is figyelünk, és arra gondolunk, mit nyújthatnánk szeretteinknek, kik fontosak számunkra. Ez a mi legemberibb értékünk. Nem a drága ajándékok jelentik a szeretetünket, hanem, hogy önmagunkból mit adhatunk. Az az ember, aki nem csak saját magáért él, igazi harmóniát tud teremteni a környezetében. Ez kisugárzik a családra, barátokra és munkatársakra is. Ahol harmónia, béke és szeretet van, ott meghitt, belsőséges kapcsolatokat találunk. Egyesületünknél mi erre törekszünk.”

 A délelőtt, ha lehet mondani, meglepetés produkciója az volt, amikor az egyesület összes munkatársa felvonult a színpadra, és Szigeti Eszterék kíséretében közösen énekelték el a „Csengőszó” című dalt a közönségüknek, aminek tagjai nemcsak inni- és harapnivalót kaptak, de az egyesület munkatársai által saját kezűleg készített karácsonyfadíszeket is. Erről beszélgettünk még egy kicsit a program után elnök asszonnyal és Gebri Kornéllal. Az interjút meghallgathatja itt:

Címkék